aanmeld knop
dot

Rob The Bank, artist

Kunst.jpg
Rob The Bank is een Engelse kunstenaar en street artist, geboren in Londen in 1976. Er is niet heel veel over deze kunstenaar bekend. Zijn werk doet denken aan pop-art.Wie is Rob The Bank?

Rob The Bank is het pseudoniem van een kunstenaar die blijkbaar anoniem wil blijven. Men beweert dat hij in Engeland geboren is en onder verschillende namen zijn kunstwerken verspreidt.Eerste werken van hem doken op in hartje Londen, in 2016. Sommige op muren, anderen gewoon op linnen of karton, rechtop staand tegen een gevel. Een schilderij van Rob The Bank werd gevonden in een fietstas van een verraste vrouw die juist boodschappen had gedaan. Ze verkocht het schilderij later voor een paar duizend. pond. Wie is Rob the Bank??

 

Banksy en Rob The Bank, wie is dat?

Niemand weet wie Banksy is en niemand weet wie Rob The Bank is. Beiden zouden werken onder meerdere pseudoniemen en claimen hun werk als ze daar wel of geen zin in hebben. Over Banksy wordt beweerd dat zijn echte naam Robert Gunningham zou zijn, maar ook wordt wel beweerd dat hij Robin Banks heet. De kunst is in elk geval vaak gerelateerd aan politieke boodschappen.Soms humoristisch, soms pijnlijk en serieus. Ook de kunst van Banks stijgt snel in waarde. In Engeland liet Banksy ‘Girl with pierced eardrum’ in Bristol, Engeland, op een muur achter. Het Meiisje Met De Parel van Johannes Vermeer. Wat heeft Banksy met Nederlandse kunstenaars? Je mag het zelf invullen want de kunstenaar blijft liever anoniem. Wat zijn boodschap ook is, je mag er zelf naar op zoek gaan. 

 

Sjabloontechnieken of graffity

Hoewel straatartiesten vaak met sjablonen werken, wordt er ook mooi werk gemaakt met penseel en verf op doek of vaak karton of papier. Rob The Bank heeft werk achtergelaten in o.a. Parijs, Londen, Amsterdam, Verenigde Staten en zelfs op een bankje in een park in China.

 

Rob The Bank streetart

Opvallend is dat anonieme kunstenaars Banksy en Rob The Bank allebei een voorliefde hebben voor provocerend streetart. Banksy begon net als Rob The Bank als graffiti-kunstenaar. De sjablonen worden gebruikt om snel te kunnen werken. Omdat Rob The Bank meer los werk achterlaat, dingen die mensen dus aan hun muur kunnen hangen, maakt The Bank geen gebruik van sjablonen.

 

Wat maakt kunstenaars cool?

Banksy werd vrij snel beroemd omdat de media zich op zijn werk stortte. Het spreekt altijd tot de verbeelding, een artiest die iets te vertellen heeft en zich schuilhoudt in de anonimiteit. Dat moet ook gerespecteerd worden. Zolang Banksy een boodschap heeft, moeten we ;luisteren met onze ogen.

 

De boodschappen van deze kunstenaars zijn vaak anarchistisch, antikapitalistisch, spottend of juist troostend te noemen.

 


Tags: Rob The Bank, kunstenaar, art Bankys, wie is Banksy, street artist, internationaal kunstenaar, kunst, straatartiest, anoniem
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2018-01-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving