aanmeld knop
dot

Levensenergie openen door middel van Reiki

geluk.jpg
Reiki wordt steeds vaker ingezet om het zelf genezend vermogen van ieder levend wezen te herstellen en te verbeteren. Dit door middel van de energie die wij allemaal bij de geboorte hebben meegekregen, maar die door allerlei dingen van buitenaf geblokkeerd zijn. Door middel van Reiki kunnen deze poorten weer open gezet worden en zal je de (levens)energie kunnen voelen stromen. Kan jij wel wat energie gebruiken?

Reiki is een oude geneeskunst die opnieuw ontdekt is in de 19e eeuw door de Japanse theoloog Dr. Mikao Usui. Reiki is een bron van energie die door middel van handoplegging doorgegeven kan worden, zonder dat je daar je eigen energie voor gebruikt. Dit wil dus zeggen dat je het altijd en overal kan inzetten. Het werkt altijd met positieve energie en het kan dus nooit geen kwaad. Het kan dus zeker ook ingezet worden bij zwangere vrouwen en kinderen.

 

Verschillende graden

Je hebt het misschien al eens gehoord, Reiki bestaat uit 3 verschillende ‘graden’. Bij iedere graad zal de stroom van de Reiki energie krachtiger en intenser worden. Wanneer je Reiki in de eerste graad hebt mogen ontvangen, de inwijding, zijn jouw blokkades opgeheven en kan de energie beter doorstromen. Je leert daarbij om een Reiki behandeling te geven aan anderen, maar ook leer je het toe te passen bij jezelf. Reiki 2 is een fantastische en doeltreffende aanvulling waarbij je ook kennis maakt met de symbolen waardoor je Reiki op afstand in kan zetten. Je leert gericht werken met trauma’s en frustraties zowel uit het heden als het verleden. Daarnaast kan je ook werken aan positieve doelen in het leven van jezelf of anderen. Reiki in de derde graad zal je nog verder openstellen voor de universele energie en hier zal je alles leren om het zelf te mogen doorgeven. Je wordt dan Reiki leraar/lerares.  

 

Wat bereik je met die universele levens energie?

Met de Reiki energie bevorder je allereerst het zelfgenezend vermogen en worden lichaam en geest op alle niveaus gerevitaliseerd. Je heft blokkades in het lichaam op die daar door verschillende redenen gekomen zijn. De energie zal zelf stromen naar de plekken in het lichaam die uit balans zijn. Hierdoor kan de eigen energie vrij of vrijer doorstromen en kan het lichaam zichzelf makkelijker herstellen. Mensen kunnen zich niet of minder ziek voelen en positiever gaan denken, waardoor de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert. Door middel van de Reiki energie wordt het lichaam gereinigd en versterkt het je beschikbare natuurlijke talent. De universele energie is altijd en op ieder moment aanwezig en dus ook toepasbaar. 

 

Wanneer je zelf Reiki beoefent

Wanneer je zelf Reiki beoefent zal je merken dat je meer balans gaat ervaren in je dagelijks leven. Reiki laat je dan ook meer ontspannen. Het kan daarnaast zeker bijdragen aan een positieve kijk op jezelf waardoor je meer zelfrespect en zelfvertrouwen kan ervaren. Wanneer je wel eens last hebt van hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, slapeloosheid of andere kwaaltjes kan je jezelf ook voorzien van deze universele energie en je zal merken dat dit een positieve invloed heeft. Niet alleen op het moment zelf. Hoe meer je het toepast, hoe meer (positieve) effecten je zal mogen ervaren. En dit alles kan je natuurlijk ook toepassen op de mensen om je heen of wanneer je Reiki 2 hebt op afstand.

 

Online Reiki cursus

Vroeger werden de Reiki cursussen alleen mondeling overgedragen, maar het is vanaf nu ook mogelijk om online de Reiki cursus te volgen. De energie is altijd en overal aanwezig, dus de inwijding die erbij gepaard gaat kan dus makkelijk op afstand gegeven en ontvangen worden. De meeste mensen die Reiki 1 hebben gedaan, willen ook de tweede graad volgen.


Tags: Reiki, Energie, Online, Inwijding, Zelfgenezend vermogen
Artikel geschreven door: Waisje.
Publicatie datum: 2018-01-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving