aanmeld knop
dot

Oud mobieltje verkopen

iPhone5.jpg
Je oude telefoon verkopen of inruilen, levert dat iets op? Mobieltjes of gsm worden vaak via internet verkocht. Gebruikte telefoons leveren meestal nog wel wat geld op. De prijs die je ervoor krijgt, is afhankelijk van het model, het merk en hoe oud je telefoon is. Een mobiel vol krassen en deuken levert meestal ook niet zoveel meer op, behalve als het een collectors item is geworden.
ComputerComputer

Je gebruikte telefoon verkopen kan via websites die zich bezighouden met het opkopen en recyclen van oude telefoons. Dat levert meestal niet de beste prijs op. Je moet de mobiel opsturen en afwachten wat je ervoor krijgt. Je kunt je mobiel dan beter inruilen en vervolgens korting krijgen op de aanschaf van een nieuw mobieltje. Ook kun je je gebruikte smartphone natuurlijk verkopen via Marktplaats of een andere online verkoopwebsite.

Waar kun je je telefoon verkopen?
Mobiele telefoons, die worden verkocht worden gebruikt om te recyclen of ze worden nagekeken en daarna weer doorverkocht als tweedehands mobieltje. Het is afhankelijk van de staat van de telefoon of ze opnieuw kunnen worden gebruikt, Vaak wordt het apparaat uit elkaar gehaald voor onderdelen en materiaal. Het materiaal is geschikt om te recyclen. Mogelijk worden onderdelen ook afzonderlijk hergebruikt. Telefoons die nog goed zijn beginnen een tweede leven. Het is om meerdere redenen nuttig om je oude telefoon te verkopen. Het is goed voor het milieu als de oude telefoon geschikt is om te recyclen en telefoons die nog werken komen bij een volgende eigenaar terecht. Hoe kun je je telefoon verkopen?

Telefoon verkopen, voorwaarden
Telefoons die je wilt verkopen voor de dagwaarde moeten nog goed werken en de batterij moet erbij zitten. Simkaarten en geheugenkaarten worden direct gerecycled. Dergelijke dingen kun je er uithalen voordat je ze verkoopt. Defecte telefoons leveren slechts een kleine vergoeding op. Zeer oude telefoons leveren meestal ook niet veel op. Ze zijn wel recyclebaar. Het is dus altijd zinvol om je telefoon te verkopen, zodat het apparaat kan worden hergebruikt. Als het een defecte telefoon is kan deze worden gerecycled. De telefoon moet jouw eigendom zijn.

Zeldzame mobieltjes
Hoe ouder een mobiel, hoe zeldzamer hij wordt. Er zijn een aantal oude mobiele telefoons die geliefd zijn bij verzamelaars. Het gaat dan vaak om de eerste type mobiele telefoons, zoals bijvoorbeeld de eerste iPhone of de Motorola 8000X. Deze oude mobiele telefoons kun je beter proberen te verkopen via een veiling.

Telefoons en PDA’s, hoeveel mag je er verkopen?
Als je kiest voor een bedrijf die smartphones/gsm's inkoopt, kun je je oude telefoon per post opsturen. In principe mag je zoveel telefoons (en ook vaak PDA’s) verkopen als je wilt en de verzending is meestal gratis, omdat het naar een antwoordnummer verzonden kan worden. Alle telefoons moeten echter aan enkele voorwaarden voldoen:

 • De telefoon moet goed werken om de hoogste prijs te krijg, niet werkende telefoon zijn minder waard
 • De batterij moet aanwezig zijn en goed werken
 • Bij meer dan 10 of 15 telefoons tegelijk te verzenden, bijvoorbeeld zakelijke telefoons, is het meestal beter om eerst even contact op te nemen met het bedrijf. De telefoons kunnen dan gratis opgehaald worden. Zakelijke telefoons, die nog goed werken, zijn zeker welkom. 

Hoe werkt het?
Oude telefoons aan een inkoper verkopen werkt als volgt:

 • Je bezoekt een website waar je de telefoon kunt verkopen.
 • Je kiest het merk telefoon wat je te koop aanbiedt.
 • Je volgt de procedure die op de site staat aangegeven.
 • Je verzendt het toestel met een verklaring dat je afstand wilt doen van de telefoon, naar het aangegeven adres.
 • Het toestel wordt getest (telefoons die nog goed zijn leveren meer geld op dan telefoons die defect zijn).
 • Daarna staat binnen een week het geld op je rekening.

Hoeveel geld krijg je terug?
De prijs die betaald wordt voor je oude mobieltje is afhankelijk van het type toestel. Uiteraard levert een moderne smartphone van een topmerk meer op dan een eenvoudig toestel. Het varieert daarom van enkele euro’s tot meer dan 150 euro of meer, per toestel. Hoe duurder het toestel in aanschaf is geweest, hoe beter de vergoeding, en als het toestel nog niet te sterk verouderd is, leveren ze beter op. Hoe meer functies en moderne snufjes het toestel heeft, hoe meer het oplevert in tweedehands staat. Op zich is dit natuurlijk begrijpelijk. Als je meer zekerheid wilt hebben over het bedrag wat men betalen wil, kun je het beste contact opnemen met het bedrijf voordat je je telefoon opstuurt.

Defecte telefoon verkopen, kan dat?
Als je telefoon defect is, kun je hem ook verkopen. Natuurlijk levert een telefoon die het niet meer doet wel aanzienlijk minder geld op, maar de materialen van het toestel zijn nog altijd te recyclen en daarvoor krijg je toch betaald. In de regel geldt: hoe ouder de telefoon, hoe minder hij oplevert en hoe duurder de telefoon in aanschaf is geweest, hoe meer hij ook bij verkoop oplevert. Een iPhone verkopen levert bijvoorbeeld veel meer op dan een simpel toestel met weinig opties. Voor een telefoon die niet meer werkt ontvang je ongeveer 25% van het bedrag of dagwaarde wat je zou ontvangen voor een werkend exemplaar.

Telefoon testen, wanneer is hij nog goed?
Telefoons worden getest op bruikbaarheid op de volgende punten:

 • Het toestel kan aan en uitgezet worden.
 • Het toetsenbord werkt prima.
 • De batterij functioneert goed.
 • Het lcd scherm, indien aanwezig, ziet er nog mooi uit en werkt goed.
 • Het toestel kan probleemloos telefoneren.
 • Het heeft alleen sporen van gewoon gebruik maar geen grote beschadigingen.
 • Alle onderdelen functioneren nog goed en zitten niet los.

Telefoon inruilen
Het is soms ook mogelijk om je oude gsm in te ruilen bij aanschaf van een nieuwe. Je krijgt dan bijvoorbeeld de dagwaarde retour voor de oude gsm, en dat bedrag wordt van de prijs van de nieuwe afgetrokken.

Mobiel verkopen via Marktplaats
Je kunt een mobiele telefoon die nog goed werkt natuurlijk ook verkopen via Marktplaats. Je moet dan een paar duidelijke foto's van de telefoon uploaden en erbij zetten of er beschadigingen aan het toestel zijn, en wat de algemene staat van de telefoon is. Je kunt een vast bedrag noemen of je kunt mensen de gelegenheid geven om op de telefoon te bieden. Het nadeel van biedingen is dat sommige mensen gemakkelijk een bod uitbrengen terwijl ze niet echt geïnteresseerd zijn. Een bod is dus geen garantie dat men het toestel ook koopt. Neem contact op met iemand zodra er een geschikt bod is uitgebracht, en dan komt de koop snel rond. Als je telefoon niet goed meer werkt, kun je hem verkopen voor hergebruik van onderdelen of recycling van de materialen. Dit levert meestal niet meer op dan een paar euro.

Telefoonnummer verkopen
Als je een apart telefoonnummer hebt, of een nummer wat gemakkelijk te onthouden is, kun je je nummer te koop aanbieden. Telefoonnummers verkopen kan een paar tientjes tot duizenden euro opleveren.


Tags: mobieltje verkopen, oude mobiel waarde, mobiel recyclen, smartphone verkopen
GamesGamesArtikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2018-01-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving