aanmeld knop
dot

Snel vet verbranden met Kettlebell oefeningen!

dreamstime_xs_25564088.jpg
Oefeningen met een Kettlebell zijn zeer effectief om vet te verbranden. Een Kettlebell is een gietijzeren bal met een handvat eraan, en ze zijn er in verschillende gewichtsklasse te verkrijgen. Van 4 kilo tot 24 kilo. Van oorsprong komt de Kettlebell uit Rusland waar het een lange periode als trainingsmethode gebruikt werd bij de Russische militairen.

Naar de sportschool

Met mij, zullen er heel veel mensen op de wereld wel eens een abonnement gehad hebben op de sportschool.. Die gaan de eerste periode trouw naar de sportschool maar in verloop van tijd sluipt het er toch in dat je geen zin hebt om te gaan.  Te druk met werken ,kinderen die je aandacht nodig hebben .Teveel dingen in het dagelijkse leven die je tijd in beslag nemen waardoor het naar de sportschool gaan er niet meer van komt.

 

Abonnement sportschool

Zelf had ik ook een abonnement op de sportschool waar ik in het begin elke keer trouw te vinden was. Totdat ik veranderde van functie op het werk en ik het drukker kreeg en minder tijd en zin had om naar de sportschool te gaan. Dat ging ik merken aan mijn lichaam. Ik kwam aan en zat minder strak in mijn vel dan voorheen. Ik werd te dik en dat vond ik niet prettig.

 

Thuis trainen met Kettlebell

Op een dag liep ik over een sportafdeling heen en daar zag ik de Kettlebell liggen in verschillende gewichtsklasse. Het trok mijn aandacht omdat dat ik dat vanuit huis zou kunnen doen en mij minder geld en tijd zou kosten dan naar een sportschool te gaan. Ik ben thuis op YouTube gaan kijken en daar kwam ik filmpjes tegen waarvan ik dacht dat kan ik ook thuis doen! Het enige wat ik nodig had waren de gewichten. Die kan je tegenwoordig bij verschillende winkels aanschaffen.

 

Thuis Kettlebel oefeningen doen

Nu sport ik 2 a 3 keer in de week gewoon vanuit mijn woonkamer, wanneer ik wil. Later heb ik verschillende dvd's aangeschaft met allerlei oefeningen voor veel variatie zodat het niet zou gaan vervelen en ik meerdere spiergroepen aan kon pakken.

 

Snelle vetverbrander

Omdat je met de Kettlebell heel veel verschillende spieren tegelijk gebruikt  en geen steun hebt van een apparaat is de work-out heel intensief. Dit zorgt er voor dat je vet gaat verbranden.

 

Voordelen van thuis sporten

  • Het kost minder geld
  • Je hoeft de deur niet uit
  • Je kan het zelf indelen
  • Geen ongevraagd advies
  • Je word er creatief van
  • Geen last van andere mensen

Verschillende dvd's met Kettlebell oefeningen

 

Als je vanuit huis wil trainen is het wel handig om enige kennis te hebben.

Zodat je niet je spieren gaat overbelasten en daar weer blessures van gaat oplopen. Er zijn zat filmpjes te vinden op het internet maar er zijn ook verschillende dvd's verkrijgbaar, die kunnen je echt goed op weg helpen om alle spieren goed aan te pakken. Een goed voorbeeld daarvan is Kettlebel Work-out. Deze dvd bevat alle instructies om verschillende spiergroepen aan te pakken. Via deze dvd leer je hoe je je buikje weg krijgt met verschillende Kettlebell oefeningen.

 

Oefeningen

Op de dvd staan oefeningen voor alle spiergroepen in je lichaam die je maar wilt aanpakken voor jezelf. Daarbij heb je een eigen coach op dvd en kun je makkelijk zelf invullen hoe je dagelijkse programma eruit ziet. Het kan al met een klein half uurtje per dag en een paar keer in de week zodat je jezelf lekkerder gaat voelen zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Daarna spring je onder de douche en heb je tijd genoeg over om te relaxen of andere dingen in het huis te gaan doen. 


Tags: Sporten afvallen kettlebell fitness sportschool, thuis fitness
Artikel geschreven door: wendy zoutenbier.
Publicatie datum: 2018-02-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving