aanmeld knop
dot

Verschillende tips voor een goed tuinontwerp

bloemen2.jpg
Van plan om een tuin aan te gaan leggen? Net als bij veel andere projecten is het dan verstandig om eerst een ontwerp te maken. Een goed tuinontwerp zorgt ervoor dat de aanleg van de tuin soepeler zal verlopen en het eindresultaat beter zal zijn.

Bij een groot project is het altijd goed om vooraf een goed plan te maken. Bij het aanleggen van een tuin is dit plan een tuinontwerp. Een goed tuinontwerp is de basis voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Een slecht ontwerp zal voor veel problemen zorgen tijdens de aanleg en uiteindelijk kan het ook leiden tot een minder eindresultaat.

 

Opmeten van de tuin

Begin met het opmeten van de tuin. Als de maten niet kloppen zal uiteindelijk het hele ontwerp niet kloppen. Teken de tuin uit op schaal. Houdt vooral rekening met hoeken die niet perfect 90 graden zijn.

 

De zon in je tuin

Voor de meeste mensen geldt het wel dat ze graag in de zon willen zitten. Tegelijkertijd geldt ook voor de meeste tuinen dat niet overal de hele dag de zon schijnt. Het is dus van belang om goed te kijken waar de zon op welk moment van de dag in de tuin schijnt. Zo kun je bepalen waar je bijvoorbeeld je terras wil hebben.

 

Bomen in de tuin

Eigenlijk is de regel dat in iedere tuin wel een boom hoort te staan. Dit hoeft geen boom te zijn van 10 meter hoog. Heb je een kleine tuin dan zijn hier ook kleinere bomen voor te vinden die uitstekend in de tuin passen. Ook voor de hoeveelheid zon die je in de tuin wil, kan het handig zijn om kleinere bomen te plaatsen. Nu doe je er natuurlijk het verstandigst aan om de bomen zo te plaatsen dat ze weinig zon naar de tuin blokkeren.

 

Het belang van verlichting

Je denkt misschien dat verlichting niet zo belangrijk is. Dit kan je achteraf ook nog wel uitzoeken en ophangen, maar dit is niet helemaal het geval. De verlichting moet namelijk worden aangesloten op de elektriciteit. De elektriciteitskabels moeten dus onder de grond worden aangelegd naar de plekken waar je graag licht wil hebben. Je moet dus voordat de tuin wordt aangelegd al precies bepalen waar je licht wil. Achteraf is het namelijk heel lastig om nog elektriciteit aan te leggen zonder dat heel de tuin uitgegraven moet worden.

 

Veel of weinig onderhoud?

De meeste mensen zullen een tuin met veel planten mooi vinden. Maar bedenk goed dat veel planten ook veel onderhoud betekent. Zoek dit goed uit en vraag jezelf af of je hier wel tijd en zin in hebt. Ook gras vergt veel onderhoud. Vooral doordat de kwaliteit van kunstgras steeds beter wordt is dit ook zeker het overwegen waard. En met kunstgras hoeft u niet bang te zijn voor kale plekken of geel gras.


Tags: tuinontwerp, tuin ontwerpen, tuinieren, onderhoud, bomen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2018-02-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving