aanmeld knop
dot

Hoe Word Ik Weer Gelukkig In De Liefde?

gebroken hart..jpg
De meeste mensen mensen dromen van een gelukkige relatie. Iemand om lief en leed mee te delen en om leuke dingen mee te kunnen ondernemen. Wanneer je eenmaal iemand hebt gevonden, kom je er al vrij snel achter dat het nog niet zo eenvoudig is om gelukkig te blijven in de liefde. Al snel ontstaan er irritaties en spanningen en voor je het weet, zit je weer alleen op de bank. In dit artikel lees je wat liefde is, hoe je zorgt voor geluk in de liefde en hoe je het beste om kunt gaan met liefdesverdriet.

Wat is liefde?

Er is niet een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat liefde is. Iedereen geeft een andere betekenis aan liefde en beleeft liefde op zijn of haar eigen manier. In het algemeen kunnen we stellen dat er sprake is van liefde wanneer je een warm gevoel hebt voor iemand waar je van houdt. Het is een uiting of gevoel van genegenheid.

 

Mensen omschrijven hun gevoel van liefde vaak als:

  • Vertrouwen in elkaar hebben;
  • Verbondenheid en intimiteit ervaren;
  • Een gevoel van veiligheid, bij elkaar terecht kunnen;
  • Elkaar volledig accepteren;
  • Elkaar het beste gunnen;
  • Het fijn hebben met elkaar, plezier met elkaar hebben.

Hoe zorg ik voor geluk in de liefde?
Het is hard werken om gelukkig te blijven in de liefde. Ook als je al jaren samen bent moet je aan je relatie blijven werken. Gevoelens van wantrouwen, jaloezie en egoïsme kunnen al snel je relatie binnen dringen. Hierdoor worden alle elementen die de liefde zo mooi maken, zoals het gevoel van vertrouwen en geborgenheid, aangetast. Het is een uitdaging om hier samen mee om te gaan en de verbinding weer terug te vinden. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die je kunt doen om je relatie zo leuk mogelijk te houden:

  • Blijf met elkaar communiceren

Wees eerlijk over je gevoel. Neem je eigen gevoel serieus en deel dit met de ander. Ook als dit een negatief gevoel is. Als je je gevoel met de ander deelt, spreek dan vanuit jezelf in de ‘ik-vorm’. Als er gedrag is wat je stoort bij de ander, probeer de situatie dan zo concreet mogelijk te beschrijven en vermijd woorden als ‘altijd’ en ‘nooit’. Hierdoor voelt de ander zich minder gauw aangevallen en voorkom je dat je terecht komt in verwijten heen en weer.

  • Blijf jezelf

Zeker als je net in een relatie zit, wil je graag dat de ander het ook leuk heeft met jou. Je bent dan misschien geneigd om vooral te denken aan wat die ander wil en minder aan wat jij zelf wilt. Het is van belang om jezelf te blijven in je relatie, zodat de ander jou ook echt leert kennen zoals je bent. Het zal na verloop van tijd gaan wrikken als je jezelf niet kunt zijn. De ander kan misschien wel heel gelukkig zijn in de relatie, maar als jij dat niet bent, heb je daar niets aan in de liefde.

  • Realistische verwachtingen

Niemand is perfect. Ook de liefde is niet perfect. Een relatie kan niet alleen maar leuk zijn. Er zullen momenten komen dat je het niet met elkaar eens bent of dat je je ergert aan je partner. Accepteer dat dit erbij hoort en probeer je te richten op de dingen waar je wel blij mee bent.  

 

Hoe ga je om met liefdesverdriet?
Helaas slagen niet alle relaties en komt er een eind aan de liefde. Liefdesverdriet doet pijn. Het is de teleurstelling in de liefde die pijn doet, het toekomstperspectief wat ineens wegvalt of het kwijtraken van je beste maatje. Een relatiebreuk kan voor een behoorlijke deuk in je zelfvertrouwen en vertrouwen richting anderen zorgen. Het is niet eenvoudig om hier mee om te gaan en het heeft tijd nodig om je liefdesverdriet te verwerken.

Waar te beginnen?
Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: bij jezelf. Je kunt een ander pas lief hebben, als je jezelf lief hebt. Om over je liefdesverdriet heen te komen, moet je dus beginnen om gelukkig te zijn met jezelf. Je bent misschien geneigd om zo snel mogelijk weer een andere relatie aan te gaan, maar als je het liefdesverdriet uit de vorige relatie nog niet goed verwerkt hebt, zal ook de nieuwe relatie al gauw weer stuk lopen. Het is niet mogelijk om helemaal gelukkig te zijn met je partner, als je niet van jezelf houdt.

 

Geluk in de liefde vinden
Geluk in de liefde begint eigenlijk bij jezelf. Kamp jij met liefdesverdriet wat je nog moet verwerken en heb je moeite om gelukkig met jezelf te zijn? Wil jij je zelfverzekerd en sterk voelen? Genees dan je gebroken hart en ontdek hoe jij je liefdesverdriet kan overwinnen en weer gelukkig kan worden met jezelf.


Tags: Liefde, liefdesverdriet, relaties, liefde vinden, geluk zoeken, verliefd, echte liefde
Artikel geschreven door: Heleen.
Publicatie datum: 2018-03-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving