aanmeld knop
dot

Babyshower organiseren, hoe doe je dat?

baby2.jpg
Een babyshower is een feest wat naar ons is overgewaaid uit het buitenland. Het wordt georganiseerd voor of door een zwangere vrouw, en/of door vrienden en/of familie. De baby is nog niet geboren als de babyshower gevierd wordt. De aanleiding voor dit feest is dus een zwangerschap. Hoe organiseer je een babyshower en wat mag er niet ontbreken op dit feestje?

Babyshower, hoe vier je het?

Babyshower organiseren. Tijdens een babyshower wordt er gegeten en gedronken. Het begint met taart en koffie en thee en het eindigt in hartige hapjes met een drankje. Er worden toepasselijke cadeautjes voor de baby aan de moeder geschonken en er wordt over pasgeboren baby’s en bevallingen gepraat. Er kunnen ook spelletjes gespeeld worden.

 

Wie nodig je uit?

Over het algemeen is een babyshower een aangelegenheid voor louter vrouwen. Veelal zijn het de zusters en/of de vriendinnen van de zwangere vrouw die de babyshower organiseren. Voor dit feest worden over het algemeen ook alleen vrouwen uitgenodigd. Vriendinnen van de zwangere vrouw, maar ook nichten, tantes, moeder, oma’s, dochters. Ook buurvrouwen en vrouwelijke collega’s zijn welkom. De vrouwen die de babyshower organiseren bepalen ook wie er wordt uitgenodigd, maar natuurlijk wordt er rekening gehouden met de voorkeur van de zwangere. De babyshower is een leuke voorbereiding op de bevalling en het krijgen van een baby. Het is de bedoeling dat de aanstaande moeder even helemaal in de watten wordt gelegd. Er wordt op het feest meestal over bevallingen en baby’s gepraat.

Babyshower, waar wordt het gevierd?

De babyshower wordt georganiseerd bij een van de organisatrices thuis. Dit kan het huis van een vriendin, een zuster of een kennis zijn. Het is ook mogelijk om de babyshower in een officiële gelegenheid te geven, zoals een restaurant of hotel. Het is een surpriseparty, c.q. surpriseparty voor de aanstaande moeder. Zij weet dus van niets en wordt pas op het laatste moment verrast.

Wanneer vier je het?

Bij voorkeur in de laatste maanden van de zwangerschap wordt de babyshower gevierd.

Tips voor de babyshower

 • Maak een leuke uitnodiging
 • Maak een mand met cadeautjes voor de baby
 • Maak een opschrijfboekje met wensen voor de baby.
 • Neem foto’s van de babyshower en plak deze in een fotoboek ter herinnering voor later
 • Zorg voor extra roze en/of lichtblauwe decoraties in huis. Zoals ballonnen en tafelkleden en slingers. Ook strikjes (roze of lichtblauw) om de pootjes van glazen doen het goed.

Babyshower cadeautjes

De zwangere vrouw krijgt cadeautjes die van toepassing zijn op de zwangerschap en het krijgen van een baby. Een superleuk cadeau is een pakket om een afdruk van de zwangere buik te maken. Dat mag eigenlijk op geen babyshower ontrbeken. Andere cadeautjes die geschikt zijn, zijn spullen die nog moeten worden aangeschaft of extra dingetjes voor de baby. Bijvoorbeeld:

 • Luiers
 • Kleertjes
 • Verzorgingsproducten om de baby te verzorgen
 • Verzorgingsproducten voor de moeder
 • Kleertjes voor de baby
 • Badschuim
 • Speelgoed
 • Overige

Alles op een babyshower is erop gericht om de moeder een beetje voor te bereiden op de bevalling en op de komst van een baby. Het is een extra steuntje in de rug, van vrouwen onder elkaar.

Babyshower producten

Het is ook mogelijk om kant-en-klare babyshower producten te bestellen via bedrijven die zich bezighouden met dergelijke feesten. Je ontvangt dan een mand waarin allerlei spullen zitten die een babyshower compleet maken. Van roze en lichtblauwe bordjes tot lekkere zoutjes en wat suikergoed, en een kant en klaar draaiboek met spelletjes en tips om de babyshower tot een succes te maken.


Tags: babyshower,baby, feest, organiseren, cadeautjes, babykleertjes, cadeaus
Artikel geschreven door: Morris.
Publicatie datum: 2012-09-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving