aanmeld knop
dot

Waar moet je op letten bij het inrichten van je huis?

Kunststof kozijnen.jpg
Bij het inrichten van je woning is het belangrijk dat de inrichting past bij jouw wensen en behoeftes. Je kunt hiervoor professioneel interieuradvies inschakelen, maar je kunt het ook zelf proberen. Je wilt je natuurlijk graag fijn voelen thuis met een stijl die je aanspreekt. Maar waar moet je op letten bij het inrichten van je huis? Om die reden is het goed het karakter van je woning te leren kennen. Begin daarom met een plattegrond van je woning.

De indeling van ruimtes 

Misschien had je al een idee toen je de woning kwam bezichtigen, maar nu is het tijd om het realiteit te laten worden. Het is verstandig om te kijken hoeveel ruimte je eigenlijk tot je beschikking hebt. Daarna bepaal je welke ruimte je waarvoor wilt gebruiken.

 

Keuken inrichten en indelen

Het kan zijn dat de keuken al een ingebouwde keuken heeft. Bedenk of je deze wilt laten staan, of dat je er liever een zithoek van maakt. Maak gebruik van de plattegrond om een tekening te schetsen. Daarna kun je je gaan focussen op een tijdelijke indeling. Het is goed om dit te bespreken met een eventuele partner waarmee je gaat samenwonen. 

 

Testen en aanpassen 

Bepaal aan welke kant de tv komt te staan en waar de zithoek een plekje krijgt. Houd hier rekening met de aansluiting van eventuele kabels die er al liggen. Wellicht vind je het belangrijk dat je naar buiten een bepaalde kant op kijkt. Ga “proefzitten” met bijvoorbeeld simpele uitklapstoeltjes en kijk of die plek je goed bevalt. 

De indeling van een ruimte is erg bepalend voor de beleving. Een zithoek in een klein hoekje kan je bijvoorbeeld een claustrofobisch gevoel geven. Een open indeling kan daarentegen te publiekelijk aanvoelen. Probeer hier een balans in te vinden die het best bij je past. 

 

Het gebruik van kleur 

Correct kleurgebruik is hierin ook essentieel. Het is een goed idee om een inspiratiebron te vinden om je een idee te geven van de ontelbare mogelijkheden. Kanalen als Pinterest, Instagram en WeHeartIt kunnen hierbij erg handig zijn. Vind een stijl die je aanspreekt en sla het op op je zogeheten moodboard. 

 

Meubilair aanschaffen 

Datzelfde moodboard kan je helpen bij het aanschaffen van het meubilair. Velen vinden het prettig te beginnen met de vloer. In sommige gevallen ligt de vloer er al, en is het fijner om dat als basis aan te houden. Ben je van plan om de vloer er ook uit te halen en er een nieuwe neer te leggen? Doe dit dan eerst. Het is lastiger om alle meubelen eerst weer uit het huis te verplaatsen om de vloer neer te kunnen leggen. Hetzelfde geldt voor het verven van de muren. Als dat gereed is, kun je op zoek gaan naar passende meubels die het karakter van je woning zullen gaan bepalen. Houd bij het aanschaffen van meubilair rekening met eventuele huisdieren. Dit wordt vaak vergeten, maar is ontzettend belangrijk. Hondenharen en kattennagels kunnen invloed hebben op de kwaliteit van je mooie bank of eettafel. 

 

Het beste eindresultaat 

Nadat je alles hebt uitgezocht, is het tijd om je woning in te richten. Heb je moeite om tot een beslissing te komen? Dan kun je altijd nog op zoek naar professioneel advies om je hierbij te ondersteunen. Interieur adviseurs hebben kennis van juist kleurgebruik en vormen, want ook dat is belangrijk. Als uiteindelijk alles staat, kun je zorgeloos genieten van de woning.


Tags: huis inrichten, woning inrichten, leuke woonkamer, mooie keuken, indeling huis

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2018-06-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving