aanmeld knop
dot

Printers voor de zakelijke markt

logo-tekst.jpeg
Printers voor de zakelijke markt moeten aan een ruim aantal vereisten voldoen. In de eerste plaats hebben we het uiteraard over het terugdringen van de printkosten, terwijl ook individuele vereisten een rol spelen.
ComputerComputer

Printers voor de zakelijke markt moeten aan een ruim aantal vereisten voldoen. In de eerste plaats hebben we het uiteraard over het terugdringen van de printkosten, terwijl ook individuele vereisten een rol spelen. Denk onder andere aan de te bedrukken formaten, het aantal maandelijks te bedrukken pagina's en de kwaliteit van de kleurenprints. Tot slot gaan printers voor de zakelijke markt ook verder dan klassieke inktjetprinters. We denken hierbij aan printers die kledij kunnen bedrukken, printers voor voertuiggraphics en CAD/CAM-printers voor tandartspraktijken. Hieronder geven we een woordje uitleg over enkele soorten printers voor de zakelijke markt.

 

Inktjet- en laserprinters voor de zakelijke markt

  • De klassieke printers voor de zakelijke markt zijn gericht op kostenreductie en een optimale aansluiting bij de bedrijfsprocessen. Deze printers kunnen vaak naar keuze uitgebreid worden met bijvoorbeeld een kopieer- en scanfunctie, een duplexeenheid of een faxfunctie. Een voorbeeld van dergelijke printers vinden we bij Lexmark. Voor kleine tot middelgrote ondernemingen hebben we het over de Lexmark XM1140 (zwart-wit) en de CX921de (kleur). Voor grote ondernemingen die op zoek zijn naar een groter formaat, is er dan weer de Lexmark CX923dte (kleur, A3 en voorzien van beveiliging).
  • Bij een printer voor de zakelijke markt kiest men overigens vaak voor een service- en onderhoudscontract opdat een eventuele storing een minimale invloed heeft op het productieproces.

Printers voor het bedrukken van kledij

Er bestaan verschillende methoden om kleding te ontwerpen. Het bedrukken van kleding is daar slechts een enkel voorbeeld van. In de zakelijke markt wordt het onder andere gebruikt door kledingontwerpers, drukkers en grote bedrijven die hun bedrijfskleding graag intern bedrukken. Dergelijke printers kunnen samengaan met andere technologieën, denk bijvoorbeeld aan snijplotters voor het aanbrengen van steentjes. De benodigde printer is hier afhankelijk van het te bedrukken oppervlak: over het algemeen is het bedrukken van een shirt bijvoorbeeld eenvoudiger dan het bedrukken van een sportrugzak, waarvoor andere apparatuur gewenst is.

 

Printers voor voertuiggraphics

Ook voertuiggraphics moeten aan een aantal extra vereisten voldoen. Zo moet de wrapping niet alleen stevig maar bovendien ook voldoende kleurvast zijn om allerhande weersomstandigheden moeiteloos te doorstaan. Ook de overschakeling tussen printen, lamineren en installeren moet zo soepel mogelijk verlopen. Hierbij maakt men onder andere gebruik van de printers van VersCamm. Deze printers worden eveneens gebruikt voor het drukken van verpakkingsprototypes en kunstposters. Printers voor voertuiggraphics worden vaak gebruikt in garages, marketingbedrijven en bedrijven met een groot eigen wagenpark.

 

CAD/CAM-printers voor tandartspraktijken

Een voorbeeld van een wel heel bijzondere toepassing van moderne zakelijke printers, vinden we bij de CAD/CA- printers. Het gaat om een combinatie van een 3D-printer en een freesmachine. Zo zijn er bijvoorbeeld de Dental printers speciaal voor de ontwikkeling en bijwerking van prothesematerialen. Ook hier kiest men voor dezelfde kernkwaliteiten: accuraatheid, snelheid en economische aantrekkelijkheid. Dergelijke printers zijn vaak aangepast voor specifieke materialen zoals zirkonium of glaskeramiek en vergen specialistische kennis over het droog en nat slijpen. Ze zijn door het hoog prijskaartje vaak enkel terug te vinden in de grotere tandartspraktijken of in de groepspraktijken waar de aankoopkosten gedeeld worden. Uiteraard zijn dergelijke print- en freesmachines steeds voorzien van een autorisatie door een onafhankelijk keurorgaan.


Tags: Lexmark, printers, zakelijke printers, zakelijke markt, CAD printer, CAm printers
GamesGamesArtikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2018-08-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving