aanmeld knop
dot

Hoe train jij je Labrador Retriever?

Puppy.jpg
Labrador Retrievers zijn geweldige huisdieren. Een prachthond als deze is een fantastische vriend voor het hele gezin. Maar, zoals bij elke hond is het belangrijk om ook deze hond goed te trainen. Je wil tenslotte niet dat hij je interieur bevuilt of agressieve karaktertrekjes ontwikkelt.
DierDier

Eigenschappen van de Labrador Retriever

Labradors zijn over het algemeen bijzonder intelligent, maar ook heel levendig en gehoorzaam. Echte crowd-pleasers dus, wat je ook wil doen, je Labrador is graag van de partij. Hun vriendelijke karakter zorgt er ook voor dat ze zich goed gedragen bij kinderen. Het is wel belangrijk dat je hun speelse karakter genoeg stimuleert. Ga samen wandelen of gooi een bal heen en weer. Als je dat doet zul je geen trouwere vriend vinden.

 

Om deze eigenschappen ten volle tot uiting te laten komen is een goede trainingsfase wel noodzakelijk. Het trainen van zo’n Labrador is niet hetzelfde als het trainen van elke andere hond. Ze zijn wel verrassend slim, maar slechte eigenschappen aanleren gebeurt sneller dan je denkt. Daarom is het beter, voor je er een aan de familie toevoegt, om zoveel mogelijk te weten te komen over het opvoeden van jouw trouwe viervoeter.

 

Een goede manier om dat te doen is door een handboek te kopen, zoals het boek van Jan Jacobs. Daarin staat alles wat je maar zou willen weten over het verzorgen, trainen en opvoeden van jouw Labrador. De man weet waarover hij spreekt. Hij werkt al 25 jaar met honden en startte voor dit boek zelfs een onderzoek om het zo corrects mogelijk in te vullen. Dat deed hij omdat hij ook zelf een Labrador in huis heeft. Daar had hij in het begin ook problemen mee, maar dat betekent dus wel dat hij ook uit zijn eigen fouten geleerd heeft. Ik had ook last in het begin met mijn eigen Labrador Oscar, hij luisterde slecht en stopte soms niet met blaffen. Sinds ik het boek kocht weet ik wat ik fout deed, en nu luistert Oscar beter dan ooit.Kortom dit handboek is een musthave voor iedere eigenaar van een Labrador.

 

Verzorging Labrador

De Labrador is low maintenance, zijn vacht moet slechts 1 keer per week even geborsteld worden. Daarnaast is het natuurlijk ook geen slecht idee om hem te wassen als hij in een modderpoel of in zee gesprongen heeft.

 

Bovendien zijn Labradors heel gezonde huisdieren, ze krijgen normaal gezien weinig te maken met gezondheidsproblemen. Het enige waar iedere eigenaar voor moet uitkijken is obesitas, maar als je weet hoe je met je huisdier moet omgaan is die kans klein.

 

Pas op! Een Labrador is geen beste waakhond

De Labrador Retriever is geen goede keus als je op zoek bent naar een waakhond! Hij zal eerder geneigd zijn te spelen met een inbreker dan om hem weg te jagen. Hij heeft tenslotte een onweerstaanbare drang naar aandacht, dus zorg ervoor dat jij hem genoeg geeft. Zeker tijdens het trainingsproces is het uitermate belangrijk dat je genoeg tijd doorbrengt met je trouwe viervoeter. Als hij alleen is zal hij zich snel beginnen vervelen en manieren zoeken om zich bezig te houden. Misschien door aan je zetel te krabben of op tafelpoten te kauwen of misschien door gewoon heel hard te blaffen, tot ongenoegen van je buren. Dat kan gelukkig vermeden worden met goede tips om een labrador te trainen en op te voeden en hoe je een Labrador het beste verzorgd. 

 

Tags: labrador, trainen, honden, blaffen, trainen, verzorgen, Labrador hond
DierDierArtikel geschreven door: Dog lover.
Publicatie datum: 2018-08-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving