aanmeld knop
dot

Financieel minder risico bij verhuizen (indien u uw koopwoning ruilt)

huis.jpg
Door de huidige kredietcrisis zijn er veel mensen met koopwoningen, die nu niet extra financieel risico willen lopen. De woningmarkt is al zo onzeker. Krijg ik mijn woning wel verkocht? Groot risico op dubbele maandlasten? Conclusie: Ik blijf wel zitten waar ik zit. Deze instelling is logisch, begrijpelijk maar zo niet nodig. Er is namelijk een alternatief. Het ruilen van uw koopwoning. Daardoor heeft u nooit dubbele maandlasten.

Het ruilen van koopwoningen:

Op dit moment is het ruilen van huurwoningen wel iets wat bekend is bij de mensen. Het ruilen van koopwoningen is iets wat tegenwoordig ook kan maar waarvan veel mensen nog nauwelijks op de hoogte zijn. Jammer want het ruilen van koopwoningen biedt vele voordelen en indien iedereen massaal zijn woning zal gaan ruilen, zal dit de gehele woningmarkt een nieuw leven in kunnen blazen. 

Het idee is op zich niet nieuw, echter zijn er nu maar weinig makelaars die dit alternatief ook zien als een redmiddel voor de woningmarkt. Heb de indruk dat dit in eerste instantie als bedreiging gezien werd, maar merk dat er steeds meer makelaars dit zien als een goed alternatief. Er komen nu ook steeds meer websites bij van lokale Makelaars, die hun woningen per ruil willen aanbieden.

 

Voordelen ruilen van koopwoningen

 1. Nooit meer uw woning voor een te laag bedrag verkopen. 
  (Samen komt u tot reële verkoopprijzen waar ieder tevreden mee is. Dat kan met of zonder makelaar)
 2. Zelf afstemmen met tegenpartij wanneer de overdracht plaats vindt.
 3. Zelf afstemmen met tegenpartij wanneer de verhuizing plaats vindt.
 4. U en uw ruil partner kunnen elkaar korting geven.
 5. Nooit meer overhaast uw woning uit en met spoed een andere woning moeten kiezen.
  (met dan de kans, dat u toch niet naar uw ideale woning zal verhuizen)
 6. Nooit meer tijdelijk een dure huurwoning betrekken, totdat u uw ideale koopwoning heeft gevonden.
 7. Nooit meer 2 keer verhuizen om op uw ideale plek te komen
 8. Nooit meer dubbele maandlasten (overdracht van woningen is op dezelfde dag te plannen)
 9. Mogelijk lagere notaris kosten (koop en verkoopakte op 1 moment omdat er geruild wordt

Wil het ruilen van woningen echt effectief worden, dan zal er een landelijke database ontwikkelt moeten worden waarop iedereen zijn of haar woning kan aanmelden en waarin iedereen kan zoeken naar een ruil object (een andere woning). Nu de vraag, bestaat er al een landelijke database?

 • www.Jaap.nl (waar plaatsing van 1 woning zo 10 euro per maand kost) heeft een ruilsite. Dit was eerst koos.nl en heet tegenwoordig swap.nl ; Het zoeken op die site is erg lastig.
 • Woning ruilen? Vind wie er naar uw buurt wil verhuizen of wie er precies op. Zoek eens naar een woning zoals die van u. De site staat ook bekend als www.ruilenverhuis.nl en heeft ook huurwoningen. Dit omdat ook daar nooit te zoeken is via de wensen van andere. Dat kan hier wel. Het zoeken van Makelaars, Stylistes, Notarissen, Verhuisbedrijven in uw buurt is hier ook mogelijk.

Conclusie
Ben ervan overtuigd dat het ruilen van koopwoningen de woningmarkt inderdaad een nieuw leven in kan blazen en heb mijn eigen woning ook aangemeld bij Ruil en Verhuis. Omdat ik graag meer keuze zou willen hebben en ik het concept geweldig vindt, heb ik besloten om via zo artikel op deze site meer mensen te informeren over de koopwoningruil optie, die zorgt dat u ook gewoon in de zwaarste crisis gewoon kunt verhuizen. Dit is geen reclame artikel, maar slechts mijn huidige advies n.a.v. mijn onderzoekje.

Of u nu een koop of huurwoning heeft. Ruilen is altijd een goed alternatief. Via welke site of Makelaar u dit doet, is aan u, echter aan u. Hoe meer aanbod, hoe meer ruil opties. Al het aanbod landelijk maakt het ruil concept wel krachtiger. Een plek op internet om te zoeken waar u ook heen wilt verhuizen zou het mooiste zijn. Hoop dat er binnen kort een site is (misschien die van Ruil en verhuis) die net zoals FUNDA erg vol zit maar dan niet met alleen aanbod maar ook met de verhuis wensen van de andere klanten. dan pas kun je vinden of jouw woning voldoet aan hun wensen. Indien dit zo is, id de kans om een succesvolle ruil veel groter.


Tags: koopwoning ruilen, woning ruilen, woning, makelaars, notaris, Styliste,
Artikel geschreven door: paulmeij@gmail.com.
Publicatie datum: 2012-09-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

SammyJo - 2012-09-15 17:51:13  
Wat een slim idee. Heel erg leuk artikel.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving