aanmeld knop
dot

Tips om alsnog betaald te krijgen

dreamstime_xs_24667193.jpg
Er is niks prettigers dan het direct betaald krijgen van een geleverd product of geleverde dienst. Echter is dit in de realiteit meestal niet het geval en moet je gemiddeld 30 dagen wachten op het geld als alles goed verloopt. Ook komt het voor dat er na de gemiddelde 30 dagen niet betaald wordt, maar hoe ga je daar dan nu mee om? Hier zijn enkele tips die kunnen helpen bij het sneller betaald krijgen.


Goede relatie met de klant

Een goede persoonlijke relatie met de huidige klanten zorgt voor wederzijds respect en waardering van elkaar. Door de klanten persoonlijke te kennen op een goede manier zullen ze eerder geneigd zijn om openstaande facturen te betalen.

 

Betalingstermijn

De betalingstermijn voor openstaande facturen is over het algemeen 30 dagen, binnen deze 30 dagen moet het verschuldigde bedrag overgemaakt zijn naar de klant of naar jouw rekening. Alleen kan 30 dagen door de ontvanger een andere einddatum hebben dan voor jou. De tips is daarom ook om de uiterste betaaldatum te vermelden op de factuur en niet ‘het verschuldigde bedrag moet binnen 30 dagen betaald te worden’. Zo kan er geen verwarring ontstaan over wanneer er betaald dient te worden.

 

Belonen

Een andere manier om sneller betaald te krijgen is door het geven van een aantrekkelijke korting op het factuurbedrag als er eerder betaald wordt. Eerder is dan niet 1 dag eerder maar bijvoorbeeld 2 weken eerder. Met een korting die aantrekkelijk is voor de klant is eerdere betaling te realiseren, echter moet de korting jou zelf niet te veel pijn doen. Met een korting worden klanten gestimuleerd en zullen vaker geneigd zijn om eerder te betalen.

 

Zet het in het contract

In het contract dat opgesteld wordt samen met de klant komen ook betalingscondities terug. Dit is het moment om duidelijk aan te geven wat de voorwaarde en afspraken zijn over het betalen. Mocht er dan ooit onduidelijkheid zijn of tegenwerking vanuit de klant kan je hem/haar er op wijzen wat er ooit afgesproken is.

 

Deelbetaling

Een veel gebruikte manier om geld binnen te krijgen is werken met deelbetalingen. Een deel betaling wordt vaak gehanteerd bij nieuwe klanten waarvan je niet zeker bent hoe het kan gaan lopen. Door dan af te spreken dat er een deel vooruit betaald dient te worden neemt het zorgen weg. Als eenmaal blijkt dat alles goed en soepel verloopt op het gebied van betaling kan je de klant belonen door de betalingstermijn aan te passen.

 

Schuldbewaking

Er is niks vervelenders dan het niet betaald krijgen van facturen van klanten. Na herinnering op herinnering gaat het voor irritatie zorgen van allebei de kanten. Schuldbewaking is een mogelijke oplossing om nog betaald te kunnen krijgen. Met schuldbewaking zorg je ervoor dat er alsnog betaald zal gaan worden door de klant, zelfs na faillissement. Dat komt doordat een externe organisatie ervoor zorgt dat de vordering niet verjaard en dat de klant in de gaten gehouden blijft worden. Mocht het dan blijken dat de klant wel weer instaat is om te betalen kan jou openstaande factuur na weken, maanden wellicht jaren alsnog betaald worden.

 

Tags: geld, schuld, geld tegoed, betaald krijgen, schuldbewaking, klant, faillissement
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2018-11-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving