aanmeld knop
dot

Waar moet je op letten bij het kopen van werkschoenen voor op de bouw?

hamer.jpg
Werken in de bouw brengt de nodige gevaren mee, de basis van veilig werken begint met geschikte werkschoenen. Goed schoeisel heeft een grote bijdrage aan de veiligheid en het werkplezier op de bouw. Vakmasters Terneuzen vertelt waar je allemaal op moet letten.

De perfecte pasvorm

Geen voet is hetzelfde, vaak is de ene net wat langer dan de andere. Daarom is het belangrijk om goed op de pasvorm te letten als je werkschoenen gaat aanschaffen. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten, de werkschoen moet buigen waar de voet ook buigt. Ook moet de werkschoen kunnen passen zonder dat de voet de stalen neus aanraakt, de voet moet niet kunnen verschuiven in de schoen.

 

De veiligheidsklasse

Werkschoenen voor de bouw moeten in de veiligheidsklasse S3 zitten. In deze schoenen zitten namelijk beschermende eigenschappen zoals een stalen tussen zool wat er voor zorgt dat er geen scherpe voorwerpen zoals spijkers in de voet kunnen steken. S3 schoenen hebben ook altijd een beschermende neus van staal, aluminium of composiet.

 

Onderhoud aan de schoenen

Na aanschaf wordt altijd aangeraden om de schoenen zo goed mogelijk te onderhouden, hierdoor bieden ze de meeste bescherming en gaan ze langer mee. Veel soorten werkschoenen zijn gemaakt van leer, leervet is dan ook ideaal om de schoenen mee te behandelen, zo doet u dat:

  • maak de schoenen schoon

  • Breng het vet aan

  • Pak een zachte doek en wrijf het vet erop

  • Laat het intrekken, duurt meestal een paar minuten

  • Pak een borstel en poets het leer op

De werk-sokken

Kwalitatief goede werk-sokken zijn ook erg belangrijk. De juiste sokken zorgen voor een fijne werkervaring. Als het buiten koud is moeten de sokken de voeten warm houden en als het warm vice versa. Goede werk-sokken hebben ook vochtafdrijvende eigenschappen, waardoor de kansen op blaren, zweetvoeten en afkoeling aanzienlijk afnemen. Vakmasters Terneuzen kan hier zeker bij helpen!


Tags: werkschoenen kopen, goede werkschoenen, bouw, klussen, werk-sokken

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2018-11-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving