aanmeld knop
dot

Gele vesten. Waar kun je een geel vest kopen?

Smiley2.jpg
Gilet Jaunes of gele vesten zijn een symbool van verzet geworden. In november 2018 gingen de eerste demonstranten de straten van Parijs op, om zich te verzetten tegen de prijsverhogingen van benzine, levensmiddelen, belastingen, maar ook komen de mensen verzet tegen de politiek van president Macron en vaak ook van de EU. Gele vestjes zijn fluoriserende gele hesjes die vrijwel elke burger wel weet te bemachtigen. Waar kun je gele vestjes kopen?

De opstand van de gele vestjes omvat een breed publiek. Onder de demonstranten bevinden zich niet uitsluitend ontevreden burgers. Al snel blijken radicale groeperingen zich tussen de demonstranten te mengen. Vooral deze mensen (voornamelijk mannen) zijn er dan op uit om winkels te plunderen, auto's en gebouwen te vernielen en het dagelijks leven van Parijs te ontwrichten. Ook in de Franse steden is veel onvrede. Onder allerlei groepen van de samenleving broeit geweld en groeit criminaliteit.

 

Wie zijn de gele hesjes?

De Gele hesjes omvatten feitelijk alle mensen die een geel hesje aan trekken om te protesteren. Men protesteert eerst tegen de hoge gasprijzen, maar als Macron laat weten de gasprijzen niet te zullen verhogen, blijven mensen toch de straat op gaan om hun onvrede te uiten. Het lijkt niet slechts een bepaalde groep mensen te zijn. Men strijdt voor hetzelfde, namelijk tegen de regering, maar de enige overeenkomst zijn de gele vesten. Onder de mensen bevinden zich allerlei soorten mensen. Gewone mensen uit het Franse volk, maar het merendeel daarvan lijkt niet verantwoordelijk voor de geweldplegingen die plaatsvinden. Gele hesjes kun je hier online kopen

 

Radicale Gele Vesten

Zo zijn er anarchisten, en mensen die zonder verblijfsvergunning in de voorstad leven. Daar bevinden zich ook radicale mensen onder. Ook extreem linkse en extreem rechtse mensen, die om allerlei redenen kwaad zijn op Macron, mengen zich onder de demonstranten. Onder de plunderaars en vernielzuchtige zouden zich volgens berichtgeving ook zogenaamde Black Blocs bevinden, het zijn radicaal linkse mensen die uit zijn op oproer en anarchie. Ook is het mogelijk dat er zich mensen onder bevinden die uit zijn op machtsovername in Parijs.

 

Couppoging Parijs

De mensen die tijdens de rellen hun gezicht bedekken met doeken, lappen, sjaals en bivakmutsen, kun je als de relschoppers beschouwen. Gewone demonstranten die geen geweld willen gebruiken hebben geen noodzaak om hun gezicht te bedekken. Mensen die hun gezicht bedekken, hebben in dergelijke gevallen iets te verbergen. Ook de media werkt er aan mee. Zorgvuldig worden alle agressieve mensen zodanig in beeld gebracht dat ze onherkenbaar zijn. President Emanuelle Macron is 6 december blijkbaar overtuigd dat er een couppoging zal worden gepleegd. De Frans regering stuurt vele militairen naar Parijs.

 

Gele Vesten in Nederland

Ook organiseren de gele vestjes zich in Nederland. Via Facebook worden mensen opgeroepen om de demonstreren. De demonstraties richten zich vooral tegen prijsverhogingen, afname vrijheid van meningsuiting en migratiepolitiek. Zolang er geen geweld gebruikt wordt, is demonstreren een recht. Ben je geïnteresseerd in deelname aan demonstraties met gele vestjes, kun je deze gele hesjes online verkrijgen.


Tags: gele vestjes, gele hesjes, gilet jaunes, kopen geel vest, kopen geel vestje, wie zijn gele vestjes?
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2018-12-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving