aanmeld knop
dot

Laag vetpercentage krijgen

dreamstime_xs_25564088.jpg
Het creëren van een laag vetpercentage, doe je in ieder geval niet door jezelf uit te hongeren. Vaak gaan mensen instant stoppen met eten met het idee dat ze snel zullen afvallen. Maar eigenlijk is het resultaat het tegenovergestelde. Dit is niet zichtbaar maar wel voelbaar.

Waarom word je dik?

Wanneer je goed hebt gegeten, slaat je lichaam voedingsstoffen op als ‘reserves’. Deze ‘reserves’ worden gebruikt op lange duur activiteiten (= Activiteiten waarbij je deze nodig hebt, zoals een uur sporten). Deze ‘reserves’ voeden de spieren. Op het moment dat het lichaam deze ‘reserves’ niet meer krijgt betekent het dat het letterlijk en figuurlijk je spieren aan het verbranden is. Wanneer het lichaam dan wel weer extra voedingsstoffen binnen krijgt, slaat het lichaam deze gelijk weer op. Misschien wel op plekken waar je het juist helemaal niet wilt, zoals je buik, benen of billen. Wat dus helemaal niet goed is.

 

Hoe val je af?

Het lichaam heeft continuïteit nodig, een planning, een schema waar het aan gewend kan raken. Je lichaam past zich namelijk aan, aan jou.

Diëten betekent niet zo zeer dat je minder moet eten, het betekent dat je beter moet eten. Het beste is om op te letten wat je eet, wanneer je eet en hoe je eet. Het letten op de voeding gaat samen met bewegen. Het lichaam heeft minimaal 30 minuten beweging per dag nodig.

 

Geduldig zijn

Iets wat ik je van te voren al kan vertellen, of dat je nu net begint met het research van food blogs en het bekijken van lichamen van fit-girls om jezelf de drempel over te slepen. Of als je al wat ervarener bent op gebied van voeding en sport. Als je extreme resultaten verwacht binnen een week, zit je helaas verkeerd. Voeding en sporten en het proces daarvan kost tijd. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuw ritme. Na 2 weken zul je het voelen, na 4 weken zul je het zien, na 8 weken krijg je het misschien te horen van je omgeving.

 

Drink minder frisdrank

Ben jij een frisdrinker? Sappen en fris, hier zitten veel suikers in. En dus veel calorieën. Dat terwijl ze het lichaam niet eens verzadigen. Je hoeft niet meteen acuut te stoppen met frisdrank drinken, probeer eens de helft minder fris of sap te drinken, thee, water en koffie zijn ook goed te doen!

Wil je drinken en eten tegelijk? Bijvoorbeeld omdat je 's morgens niet zo'n eter bent. Dan kun je ook smoothies proberen. Deze zijn er in vele varianten en je kunt ze personaliseren door erin te stoppen wat jij lekker vind. Inspiratie nodig? Kijk naar dit E-book met wel 125 groene smoothie recepten.

 

Eet kleinere porties

Schep jij altijd je bord vol? En eet je net zo lang totdat je het gevoel hebt dat je broekknoop bijna los schiet? Op die manier vergroot je constant je porties, met meer en meer. je maag rekt op en kan meer voedsel aan. Stop met eten als je denkt dat je verzadigd bent. Probeer jezelf aan te leren na 20.00 uur 's avonds niets meer te eten. Dan geef je je lichaam de kans om tot rust te komen voordat je gaat slapen. Toch trek? Eet dan bijvoorbeeld rond half acht ’s avonds nog een bakje kwark met wat noten en een beetje honing. Erg lekker en het lichaam verwerkt het als je slaapt.

 

Cardio-, interval- en Kracht- training thuis of in de sportschool

Combineer deze trainingen eens met elkaar. Cardio is lange duur sport: Wandelen, fietsen, (hard-)lopen. Dit kan zolang als dat je daar zelf zin in hebt. Een interval betekend intensief sporten, dit kun je alleen doen maar ook in een groep in de sportschool, in 20 minuten heel intensief sporten. Als je van plan was een uur in de sportschool te staan heb je nog 40 minuten over om deze tijd aan andere trainingen te besteden. Deze dagen zijn vrouwen vaak bang om kracht training te gaan doen. Misschien omdat ze bang zijn dat ze er te manlijk uit komen te zien? Wel nee! Helemaal niet waar, tenzij je aan de anabolen zit. Van bijvoorbeeld squats met een stang en 10-20 kilo worden je spieren alleen maar uitgedaagd meer te presteren, daar krijg je na een aantal weken prachtige ronde billen van!

Ben jij niet zo’n sportschool persoon? Dat geeft helemaal niks, ieder zijn ding. Er zijn verschillende home-workouts te vinden. 

 

Tekort aan calorieën

Veel sporten en gezond eten, dat doen velen. Maar teveel calorieën betekent geen vetverlies. Tel de calorieën eens, wat eet je nu eigenlijk op een dag? Wat heeft jouw lichaam nodig? Er zijn velen tests te vinden online waarin je je lengte en gewicht kunt opgeven die uitrekenen welk aantal je nodig hebt per dag. Zorg dat je daar 200-500 calorieën onder zit, om eens mee te beginnen. Dit houdt niet in dat je bij de snackbar een kroket minder moet gaan eten, nee je moet anders gaan eten. Groenten en fruit, daar zitten mineralen, vitamines en vezels in. Eet minder ‘geraffineerde suikers’ zoals suikers die in snoep en koek worden verwerkt. Eet meer eiwitten, je spieren hebben deze voedingsstof nodig om zich op te kunnen bouwen. Het eten van veel eiwitten en proteïnes, soms extra met behulp van eiwit-shakes en repen. Wordt ook wel droog-trainen genoemd. 


Tags: laag vetpercentage, reserves, spieren, dieet, dieet
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: sdhpro.
Publicatie datum: 2018-12-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving