aanmeld knop
dot

5 tips voor beginnende muzikanten in 2019

zakelijk.jpg
Anno 2019 een goede artiest worden? Lees hier wat je daarvoor nodig hebt en krijg de laatste tips die je direct kunt toepassen! Zorg dat je succes krijgt als artiest en optredens, zonder te veel stress en moeite. WIj helpen je verder!

Verschillende media schrijven dat artiest zijn tegenwoordig gemakkelijker dan ooit is. Dit komt voornamelijk voor door de toegankelijkheid van het internet en de vele mogelijkheden en kansen die onafhankelijke artiesten krijgen. Je hoeft geen megabudget meer te hebben om je muziek te verspreiden, voor een paar euro staat je nummer al op Spotify!

 

Toch, hebben veel artiesten moeite om gezien te worden. Het kopen van hardware zoals een goed midi keyboard of je nummer online zetten mag dan wel gemakkelijk zijn? Maar omdat het tegenwoordig zo gemakkelijk is en populair is geworden, wordt het met de dag moeilijker om nog op te vallen. Er zijn veel artiesten die digitaal zichtbaar zijn en van alle beschikbare tools gebruik maken!

 

Het probleem ontwikkeld zich dan ook opnieuw en een nieuw probleem ontstaat.

 

Dus ja, het is inderdaad gemakkelijker! Maar tegelijkertijd ook moeilijker om op te vallen omdat iedere muzikant gebruik kan maken van de tools die beschikbaar zijn.

 

In dit artikel geven we je 5 simpele tips die je een voorsprong moeten geven om in 2019 het verschil te gaan maken als onafhankelijke artiest!

 

Heb je na het lezen nog vragen of aanvullingen op de tips en het artikel? Laat het ons gerust weten in een reactie.

 

Volg geen innovatie maar loop voor op innovatie

Dit is een belangrijk onderwerp wat jaar na jaar weer gebeurd. Een simpel voorbeeld: Instagram is opkomend maar erg populair in 2014, pas wanneer heel veel mensen om je heen Instagram gebruiken besluit je het ook zelf in te gaan zetten. Dit noemt men in de innovatie wereld ‘late-majority’ men stapt pas in als bijna iedereen of veel mensen om hen heen het gebruiken.

 

Je bent vaak te laat om nog maximaal te kunnen profiteren, misschien niet te laat maar je hebt een interessante periode gemist! Iedereen gebruikt het nu al. Als jij als artiest zorgt dat je de belangrijke innovaties als eerst gebruik maakt, ben je onderscheidend en kan je daar op veel manier van profiteren!

 

Volg dus niet de rest maar volg je zelf en zoek nieuwe kansen en technieken. Een mooi voorbeeld is hoe Hardwell als eerste artiest gebruik maakte van de Blockchain technologie en chatbots.

 

Instrumenten innovatie

Bedrijven en startups vanuit de hele wereld zijn continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe hardware. Instrumenten zoals een Roli zijn bijzonder innovatief waar jij als artiest ook van kunt profiteren. Als jouw publiek ziet dat je met iets muziek aan het maken bent wat ze nog nooit hebben gezien, dan ben je uniek en onderscheidend. Natuurlijk moet je daar je eigen draai aan geven en wellicht zorgen dat het viral gaat of in ieder geval gerespecteerd wordt door je fanbase! Kijk maar eens naar Giorgia Angiuli die door het onderscheiden werken met instrumenten nu wereldwijd geboekt wordt op technofestivals en clubs, een mooi voorbeeld van hoe je social media, instrumenten en uniekheid kunt combineren om voor jezelf een muziek carrière neer te zetten.

 

Gebruik innovatieve software

Er zijn tal van startups bezig met de ontwikkeling van software in plaats van fysieke instrumenten. De digitalisering is nog lang niet uitgemolken en er is online veel winst te behalen voor muzikanten. Hieronder een lijstje met startups en bedrijven die jou als muzikant verder kunnen helpen!

  • Indieplant
  • ABOSS
  • LANDR
  • Superphone
  • Seeqnc

Content is king

Als je een beetje artiest bent dan deel je zo nu en dan wat op social media… Oké dat doet iedere artiest wel… Dus daarmee ga je het niet redden! Je moet content maken dat onderscheidend is en opvalt, kijk maar eens naar de video waarin Calvin Harris via Instagram uitlegt hoe die Slide heeft geproduceerd – dat ging viral! 

John Mayer is via Instagram ook regelmatig bezig met het uitleggen van onderwerpen die met gitaar spelen te maken hebben.

 

We kunnen veel voorbeelden noemen, maar ga voornamelijk eens kijken naar artiesten die succesvol zijn in jouw genre en doe daar inspiratie op. Ga het niet kopiëren maar probeer je eigen draai eraan te geven!

 

Mocht je nog vragen of tips nodig hebben? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.


Tags: muziek, muzikant

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Jekko21.
Publicatie datum: 2019-02-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving