aanmeld knop
dot

Tips voor beginnende muzikanten en artiesten

Beroemd.jpg
Hoe kun je een goede artiest worden? Sommige artiesten scoren hit naar hit en worden wereldberoemd, maar de meesten weten de top niet te bereiken. Wat heb je nodig om een succesvolle artiest te worden? Zorg dat je succes krijgt als artiest en optredens, zonder te veel stress en moeite.

Verschillende media schrijven dat artiest worden  tegenwoordig gemakkelijker is dan ooit. Dit komt voornamelijk door de toegankelijkheid van het internet en de vele mogelijkheden en kansen die onafhankelijke artiesten krijgen. Je hoeft geen megabudget meer te hebben om je muziek te verspreiden, voor een paar euro staat je nummer al op Spotify of gratis op YoutTube en TikTok. Jouw talent wordt dan zichtbaar en als je nummers opvallen kun je zo beroemd worden. Een platenmaatschappij ontdekt je en je krijgt een vet muziekcontract. In de werkelijkheid kan het inderdaad zo gaan, maar toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt. iedereen heeft namelijk dezelfde kansen en iedereen probeert het. De competitie is dus ook groter dan ooit.

 

Wat heb je nodig als artiest?

Om te beginnen heb je nodig wat je gebruikt voor je performance. Ben je een zanger dan heb je een microfoon nodig, en ben je een DJ dan heb je een draaitafel nodig en overige apparatuur. Het kopen van hardware zoals een goed midi keyboard en je nummer online zetten mag dan wel gemakkelijk zijn maar omdat het tegenwoordig populair is geworden om jezelf te promoten, wordt het met de dag moeilijker om op te vallen. Er zijn veel artiesten die digitaal zichtbaar zijn en van alle beschikbare tools gebruikmaken.

 

Neem zangles of leer een instrument bespelen

Wil je zanger worden? Neem dan zangles. Dat hoeft niet bij een zangleraar thuis te zijn, je kunt tegenwoordig ideaal zangles online krijgen.  Door zangles te nemen leer je niet alleen je stem op de goede manier te gebruiken, je leert ook je mogelijkheden van je zangprestaties kennen en je leer hoe je een mooi vol stemgeluid kunt creëren.

 

Instrument leren bespelen: Gitaar

Thuis kun je gemakkelijk gitaar leren spelen . In  40 lessen leer je stap voor stap gitaarspelen en als je eenmaal deze basiskunst beheerst kun je zelf je eigen liedjes gaan componeren. 

 

Piano leren spelen?

Om piano te leren spelen heb je thuis een piano of een keyboard nodig. Als je eenmaal de gedrevenheid bezit om piano te leren spelen kun je thuis leren pionospelen en stukken van Mozart, Beethoven en overige grote componisten spelen. 

 

Volg geen innovatie maar loop voor op innovatie

Dit is een belangrijk onderwerp. Een simpel voorbeeld: Instagram is erg populair, maar pas wanneer heel veel mensen om je heen Instagram gebruiken besluit je het ook zelf in te gaan zetten voor promotie. Dit noemt men in de innovatie wereld ‘late-majority’ men stapt pas in als bijna iedereen of veel mensen om hen heen het gebruiken. Hoe eerder je er bij bent als er iets nieuws is, hoe groter de kans dat je een snelgroeiend podium vindt. Als je nu instagram gaat gebruiken om een infuencer te worden, zal je veel jaren nodig hebben om bij de grootsten te gaan horen.  Je bent als 'late mayority' vaak te laat om nog maximaal te kunnen profiteren. Toch is het zinvol om gebruik te maken van dergelijke sociale media als je het als artiest wilt maken. Je moet namelijk ergens beginnen. Het is wel zod at als je vaak waardevolle inhoud plaatst, je alsnog zal opvallen en snel succesvol kan worden.  Blijf wel steeds alert op nieuwe platforms die nog moeten groeien. Als jij als artiest zorgt dat je de belangrijke innovaties als eerst gebruik maakt, ben je onderscheidend en kan je daar op veel manier van profiteren!

 

Volg dus niet de rest maar volg je zelf en zoek nieuwe kansen en technieken. Een mooi voorbeeld is hoe Hardwell als eerste artiest gebruik maakte van de Blockchain technologie en chatbots.

 

Instrumenten innovatie

Bedrijven en startups vanuit de hele wereld zijn continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe hardware. Instrumenten zoals een Roli zijn bijzonder innovatief waar jij als artiest ook van kunt profiteren. Als jouw publiek ziet dat je met iets muziek aan het maken bent wat ze nog nooit hebben gezien, dan ben je uniek en onderscheidend. Natuurlijk moet je daar je eigen draai aan geven en wellicht zorgen dat het viral gaat of in ieder geval gerespecteerd wordt door je fanbase! Kijk maar eens naar Giorgia Angiuli die door het onderscheiden werken met instrumenten nu wereldwijd geboekt wordt op technofestivals en clubs, een mooi voorbeeld van hoe je social media, instrumenten en uniekheid kunt combineren om voor jezelf een muziek carrière neer te zetten.

 

Gebruik innovatieve software

Er zijn tal van startups bezig met de ontwikkeling van software in plaats van fysieke instrumenten. De digitalisering is nog lang niet uitgemolken en er is online veel winst te behalen voor muzikanten. Hieronder een lijstje met startups en bedrijven die jou als muzikant verder kunnen helpen!

  • Indieplant
  • ABOSS
  • LANDR
  • Superphone
  • Seeqnc

Content is king

Als je een beetje artiest bent dan deel je zo nu en dan wat op social media… Oké dat doet iedere artiest wel… Dus daarmee ga je het niet redden! Je moet content maken dat onderscheidend is en opvalt, kijk maar eens naar de video waarin Calvin Harris via Instagram uitlegt hoe die Slide heeft geproduceerd – dat ging viral!  John Mayer is via Instagram ook regelmatig bezig met het uitleggen van onderwerpen die met gitaar spelen te maken hebben. Kijk naar artiesten die succesvol zijn in jouw genre en doe daar inspiratie op. Ga het niet kopiëren maar probeer je eigen draai eraan te geven!


Tags: muziek, muzikant, artiest worden, beroemd worden, piano leren spelen, gitaar leren spelen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Jekko21.
Publicatie datum: 2019-02-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving