aanmeld knop
dot

Backpacken in het buitenland, wat heb je nodig?

Hawaii.jpg
Het ontmoeten van nieuwe mensen en ontdekken van andere culturen is erg bijzonder. Backpacken is daarmee een manier van reizen die jou meer laat zien van de wereld. Echter moet je dan wel je backpack avontuur goed voorbereiden om deze goed te laten verlopen. Vragen die opkomen zijn: Waar kan jij vinden wat je allemaal mee moet nemen, welke plaatsen je het beste kan bezoeken en hoe vind je geschikte overnachtingsmogelijkheden? Dit artikel gaat in op deze drie belangrijke vragen en geeft jou interessante bronnen en tips om goede keuzes te kunnen maken.

Waar kan ik vinden wat ik het beste mee kan nemen?

De totale paklijst die je nodig hebt om op reis te gaan is afhankelijk van welke bestemming je uitkiest. Er staan tal van lijsten op het internet die je hierbij van meer informatie kunnen voorzien. Check meerdere lijsten om te kijken wat je allemaal nodig kan hebben. Vraag telkens af of je datgene nodig hebt wat op de lijsten staat. Het is aan te bevelen om te letten op hoe geloofwaardig deze informatie is. Kijk bijvoorbeeld of de mensen die een lijst aanbevelen zelf ervaring hebben met het reizen naar de bestemming en wat daarbij komt kijken. Op zoek naar een herentas die je makkelijk mee kan nemen en gebruiken? Weekendtassen, zoals die van Gavetas, zijn erg geschikt voor backpacken. Een goede tas om al je spulletjes in kwijt te kunnen is echt een must bij reizen. 


Hoe kies ik geschikte bestemmingen uit?

Op het internet staat een schat van informatie over geschikte plaatsen en hun bezienswaardigheden. Zoek maar is op ‘’reisgidsen backpacken’’ en daarachter kun je dan nog het land zetten waar je heen wil gaan. In reisgidsen vind je de leukste routes, tips en overnachtingsmogelijkheden en veel meer nuttige informatie. Om helemaal voorbereid te zijn kun je het beste een boek daarvan kopen of een E-boek downloaden. Dan kun je de beste geïnformeerde keuzes maken. 


Waar kan ik het beste overnachten?

Van te voren checken van plaatselijke hotels en hostels wordt al vaak gedaan. Maar wist je ook dat er speciale hotels en herbergen zijn voor backpackers? Deze worden beheerd door scouting organisaties die op verschillende plekken in de wereld gevestigd zijn.
Het is zelfs mogelijk om gratis bij iemand op de bank te slapen door gebruik te maken van een netwerk van gastheren en -vrouwen. Dit fenomeen wordt ‘’couchsurfing’’ genoemd. Kijk op de website van couchsurfing om hier meer over te weten te komen. Andere goede opties zijn het gebruik maken van guesthouses of het kamperen op een camping.

 

Ga er samen op uit!

Backpacken is niet alleen maar vreugde. Mooie momenten zullen zich afwisselen met wat mindere tijden. Maar als je positief blijft en geduld dan is de reis het zeker waard. Met meerdere mensen backpacken is een stuk veiliger en leuker. Zorg dus dat je met een groepje gaat om zoveel mogelijk te delen en elkaar te helpen. Veel succes op jouw epische avontuur!


Tags: Reizen, Backpacken, tassen, vakantie, reizen, couchsurfing, hotel, herberg,
Artikel geschreven door: artikelplaatsen.
Publicatie datum: 2019-03-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving