aanmeld knop
dot

De specialiteit van een stukadoor

Bestelauto.jpg
Een stukadoor is een echte vakman of vakvrouw op het gebied van aanbrengen van een afwerklaag van specie. Zo kan een echte stukadoor zowel wanden als plafonds afwerken. Het is niet zo dat er maar een manier van aanbrengen en afwerken bestaat, dat hangt af van het soort materiaal en het doel van de wand of plafond die afgewerkt dient te worden.

Opleiding volgen tot stukadoor

Lijkt het je leuk om als stukadoor werkzaam te zijn? Dan is er de mogelijkheid om een mbo opleiding op niveau 2, 3 of 4 te volgen aan een erkende leerschool. Het verschil van niveau heeft betrekking op wat je leert en later zelfstandig mag doen als stukadoor. Zo heeft een mbo niveau 4 afgestudeerd stukadoor meer zelfstandigheid maar ook meer verantwoordelijkheid dan een afgestudeerde mbo niveau 2 student. Het is daarom van belang dat je in kaart brengt wat je zelf graag wilt en kijkt welk niveau daarbij past.

 

Tijdens de opleiding tot stukadoor wordt je zowel theoretisch als praktijk opgeleid. De theorie zal voornamelijk in de schoolbanken plaatsvinden. Echter kan de praktijk plaatsvinden op school maar ook in de vorm van een stage. In de praktijklessen of stages ga je leren wat er allemaal komt kijken bij kwalitatief stukwerk. Het voordelen van de stages in de bouwsector is niet alleen maar dat je de vaardigheden nog beter gaat beheersen maar dat je ook een schappelijk stage vergoeding kan krijgen. Zo kan je redelijk wat geld verdien tijdens je opleiding en heb je kans dat je vanuit je stage ook een baan aangeboden kan krijgen.   

 

Vaardigheden van een stukadoor

De belangrijkste vaardigheid die een stukadoor kan hebben is toch wel het vakmanschap. Stukadoors die beschikken over echt vakmanschap zijn instaat om de beste kwaliteit te leveren die van ze verwacht worden. Naast het vakmanschap zijn ook andere kwaliteiten van belang. Zo moet een stucadoor niet alleen inzicht hebben op zijn vakgebied maar ook op andere aspecten zoals, veilig werken, kunnen onderhandelen over de prijs en een netwerk kunnen opbouwen/ onderhouden. Een echte stukadoor beschikt over deze vaardigheden en is zo instaat om de beste in zijn of haar vakgebied te zijn.

 

Toekomstperspectief van een stukadoor

De bouwsector vraagt al jaren om goede vaklieden en dat geldt ook voor de echte vakmannen en vakvrouwen op het gebied van stukwerk. Het toekomstperspectief van een stukadoor is daarom ook zeer goed te noemen. De vraag naar stukadoors is nog altijd groot en bedrijven staan te springen om goede vaklieden. Mocht je naar je studie ervoor kiezen om zelf een bedrijf te beginnen is dat ook mogelijk, omdat er zoveel vraag naar stukadoors is is er meer dan genoeg werk te vinden op dit gebied.  


Tags: bouw, opleiding stukadoor, stukadoren leren, mbo opleiding, stukadoor worden

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2019-04-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving