aanmeld knop
dot

Leven en eten met minder geld

Citroen.jpg
Hoe kun je goedkoop eten, en altijd vegan? Hoe maak je jezelf vegan melk, havermout koekjes en vegan brood? Ben je op zoek naar goedkope recepten en huishoudelijke tips voor mensen met een krappe portemonnee? Mijn YouTube kanaal is er op gericht om je financieel te helpen; om gezondere voeding voor je lichaam te eten. Ook is vegan eten beter voor het milieu.

Toen ik een aantal jaren veganist was geworden en ik zag hoe duur al die veganistische producten waren, ben ik op zoek gaan naar eigen alternatief. Het eerste wat ik zag was dat al veganistische melken (haver, kokos, amandel, etc...), ongelooflijk duur waren en ze hebben vaak allerlei toevoegingen waar ik niet blij van werd. Ik ging op onderzoek naar betaalbare, gezonde veganistische melkproducten en ontdekte producten die veel goedkoper zijn, en die minder toevoegingen bevatten.

 

Vegan melk en yoghurt maken met havermout

De uitdaging was heel erg groot. Ik kocht havermout. In de supermarkt kon je een pak havermout van 500 gram voor ongeveer 0,40 cent kopen. Ik nam me voor om op internet te kijken hoe je er pap van kunt maken en ook een soort vervanging voor melk. Ook zocht ik een vervanger voor yoghurt, daar ik yoghurt behoorlijk lekker vind. De veganistische versies van yoghurt zijn te duur voor mijn portemonnee. Ik heb daar ook een super makkelijk recept voor gevonden. Door eigen ervaring ben ik erachter gekomen dat je met een pak havermout van 0,40 cent goedkoop kunt leven. Je kunt er havermelk, haver yoghurt, haver koekjes, haverbrood, havermout pap en haver pannenkoeken van maken. Voor havermout pannenkoeken gebruik je maïzena in plaats van de eieren. Recepten op YouTube.


Havermelk bewaren en invriezen

Havermelk moet je nooit moet weggooien. Bewaar het in de vriezer totdat je het nodig hebt. Je kunt het als basis van veel recepten gebruiken. Om mijn kennis te delen heb ik een YouTube kanaal gemaakt waarin ik deze gemakkelijke recepten met anderen deel. Als je vegan belangrijk vindt, of als je de recepten waardeert, deel ze dan op social media. Bijvoorbeeld je Facebook of Twitter. Ik zou dat heel erg fijn vinden. Mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen deze recepten in hun dagelijks leven gebruiken en de recepten zijn vegan. Er komen nog meer recepten van andere inspirerende voedselsoorten op het vegan YouTube Kanaal. 


Goedkoper eten met havermout

Ik denk dat de voedselbank in Nederland er niet van op de hoogte is dat het mogelijk is om van goedkope havermout zoveel lekkere gerechten te maken. Ook is havermout gezond, het bevat veel voedingsstoffen.


Tags: vegan recepten, eten voor minder geld, vegan eten
Artikel geschreven door: leven63.
Publicatie datum: 2019-04-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving