aanmeld knop
dot

Waar moet ik op letten als ik motorkleding ga kopen?

motor.jpg
Als je klaar bent met je rijexamen en je eindelijk op de motor mag rijden, dan kijk je uit naar het moment wanneer je op je eigen motor rijdt in jouw eigen motorpak. Klaar om te proeven van de vrijheid en het bewegingsgemak. Dus op naar de winkel om jouw motorkleding uit te zoeken. Maar waar kun je het beste op letten als je motorkleding gaat aanschaffen?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van motorkleding?

Let erop dat de kleding goed zit en vooral beschermt. Veiligheid is namelijk nummer 1 prioriteit. Per kledingstuk kun je letten op:


Bij aankoop van het motorpak
Zorg dat deze helemaal goed past, wat betekent dat jouw motorpak goed jouw lichaam moet omsluiten. Hij moet je niet veel belemmeren in het bewegen van je armen en benen waardoor jij makkelijk de motor kan opstappen en besturen. Zorg dat je een pak koopt dat wind- en waterdicht is en bovendien de goede bescherming biedt. Verder zul je moeten zorgen dat je opvalt voor andere bestuurders, want in het donker is het anders lastig om motorrijders op tijd op te merken. Een fel gekleurd pak is daarom slim om te kopen. Wil je dit niet, dan kun je ook voor reflecterende strips gaan waardoor je ook goed zichtbaar bent.

Bij aanschaf van regenkleding (extra)
Ga je bijvoorbeeld voor een lederen motorpak dan is het verstandig om regenkleding te kopen. Dit materiaal heeft namelijk een goede beschermende werking, maar is niet waterdicht. Het is handig om een bijbehorende regenhoes te krijgen om je regenpak compact mee te kunnen nemen. Je kunt op de lange termijn beter een motorpak kopen die waterdicht is, want dit scheelt geld en tijd. Dit door minder slijtage als je een goed motorpak draagt en je niet hoeft te stoppen bij harde regen om je regenkleding aan te trekken.

Bij het kopen van handschoenen
Voorkom dat je koude handen hebt op de motor door goede handschoenen te dragen. Hard door de wind en regen rijden kan anders je handen ijskoud laten aanvoelen. De handschoenen moeten ook goede bescherming bieden om bij een val te zorgen dat het lichaam niet schuurt over het asfalt. Dit omdat de handen ook vaak gebruikt worden om de val op te vangen (tweede plek op waarschijnlijkheid van schade en ellende bij schade). De helm staat op de eerste plek en laarzen op de derde plek.

Bij het aanschaffen van een helm
Een passende helm zit goed als je met je hoofd draait en deze goed op zijn plek blijft zitten. Je hoofdhuid moet iets mee kunnen bewegen zodat je weet dat deze niet te strak zit. Vraag om advies in de winkel als je het niet zeker weet. Let er op dat de helm de ECE 22.05 norm heeft anders dan is deze niet veilig. Dit is een standaard keurmerk van helmen die in Europa verkocht worden, maar het is altijd goed om dit te checken.

Bij het kopen van laarzen
Motorlaarzen bieden over het algemeen meer protectie dan motorschoenen. Hierdoor zijn ze veiliger dan motorschoenen. Maar als je daarna ook nog wil gaan lopen en geen zin hebt om andere schoenen aan te doen dan kun je het beste gaan voor motorschoenen. Op deze kun je namelijk gerust een dag lopen.


Tags: Motorkleding kopen, motorpak, leren motorjack, motor rijden
Artikel geschreven door: artikelplaatsen.
Publicatie datum: 2019-05-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving