aanmeld knop
dot

Hoe maak ik een matras van een hoog laag bed makkelijk schoon?

huisje.jpg
Het slapen in een lekker schoon bed is wel zo lekker. Je wil namelijk dat je niet hoeft te slapen op een matras die vol zit met opgedroogd zweet, opgestapelde huidschilfers, bacteriƫn, enzovoorts. Daarom is het verstandig om je matras zeker een keer in de week te verschonen. In een warme zomer als je veel gezweet hebt of als je ziek (geweest) bent, kun je dit het beste minimaal twee keer per het bed verschonen. In dit artikel lees je hoe je jouw matras van je hoog laag bed schoonmaakt.

Hoog laag bed voor gemak

Als je moeilijk ter been bent voor een lange tijd of op leeftijd bent dan is het handig om te slapen in een hoog laag bed. Zo kun je makkelijk in en uit bed stappen doordat deze elektrisch in hoogte verstelbaar is. Dit is heel makkelijk af te stellen met een afstandsbediening. Ook kan de rugleuning omhoog worden gezet bij elektrische bedden, zodat je mooi rechtop in het bed kunt zitten als je moeite hebt bij bewegen. Zo kun je lekker genieten van optimaal comfort waardoor jij ontspannen rechtop kunt zitten. Je kunt zorgmiddelen kopen of huren. tweedehands zijn zorgmiddelen te vinden bij zorghulpmiddelen. Ben je op zoek naar een hoog-laag bed dan zijn die tweedehands in prima stata te vinden.


Onderscheid tussen schoonmaken van matras dat gemaakt is van natuurlijke of synthetische materialen

Een matras van natuurlijke materialen die een dicht geweven hoes heeft (alleen dan!), hoef je minder vaak te stofzuigen. Een keer in de week is hierbij al vaak genoeg en hierbij hoef je niet een krachtige stofzuiger te hebben. Terwijl bij een matras van synthetische materialen dit beter om de twee á drie dagen gedaan kan worden. Daarbij heb je wel een krachtige stofzuiger nodig en kun je het beste zowel de boven als onderkant helemaal meenemen. Moet je langer in dit hoog laag bed liggen door omstandigheden om je rust te pakken dan kan het verstandig zijn om nog wat vaker te stofzuigen.


Urine verwijderen uit een matras van uw hoog laag bed

Het kan voorkomen dat je een keer een ongelukje hebt en in het bed plast. Zeker als iemand al op leeftijd is dan kan dit wel eens voorkomen. Haal eerst al het beddengoed weg en was dit in de wasmachine op 60 graden Celsius. Bij zowel een matras van natuurlijk als synthetisch materiaal kun je daarna met een oplossing van wat warm water en wat bak-soda of zuiveringszout vlekken verwijderen. Laat dit vier uur intrekken en stofzuig het goedje dan vervolgens op. Sproei er vervolgens wat water op met wat teatree-olie en laat dit drogen (eventueel kun je ook nog ietsje azijn gebruiken maar azijn ruikt sterk). Is de vlek daarna nog niet weg, gebruik dan een beetje biologisch wasmiddel (Biotex). Doe dit op een doekje en wrijf goed over het matras om de vlek helemaal te verwijderen.


Belangrijke tips bij het schoonmaken

Gebruik niet veel water om de vlekken te verwijderen. Anders kan er bij een synthetisch schimmel ontstaan doordat de binnenkant nat wordt. Als het kan kun je bij mooi weer het matras bij een open raam mooi laten drogen. Dit heeft ook weer verscheidene voordelen zoals het doden van o.a. bacteriën en huismijt door het UV-licht. Zorg dan wel dat het matras niet te lang in de felle zon ligt omdat het anders plaatselijk van kleur kan veranderen door het blekend effect van zonlicht. 


Tags: Bed, zorgmiddelen, matras, bed huren, zorgmiddelen kopen, tweedehands zorgmiddelen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: artikelplaatsen.
Publicatie datum: 2019-06-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving