aanmeld knop
dot

Waarom kiezen voor het KETO dieet?

Vet-verbranden.jpg
Waarom kiezen voor het Keto dieet? Het ketogene dieet werkt zo goed dat het in Amerika de nieuwste hype is op het gebied van afvallen. Het gemakkelijk te volgen dieet zorgt volgens sommigen voor spectaculaire resultaten. Hoe werkt het?

Studies tonen aan dat het Ketogene Dieet een gemakkelijke en snelle manier is om gewicht te verliezen en het buikvet te verbranden. Waarom is het een gemakkelijke manier? Omdat je geen calorieën hoeft te tellen, ze zijn niet belangrijk in dit dieet. Het doel van het dieet is om je lichaam in Ketose te krijgen en dat wil niets anders zeggen dan dat je lichaam vetten gaat gebruiken voor je verbranding in plaats van koolhydraten.

 

Koolhydraten zetten zich in het lichaam om in glucose.

Wanneer je Ketogeen gaat eten en je vetten en eiwitten gebruikt, is er nog maar weinig glucose over voor de verbranding. En dus schakelt het lichaam over op de vetverbranding. De lever breekt de vetten af waardoor er ketonen vrijkomen.

 

Wat zijn ketonen?

Wat zijn ketonen precies? Ketonen ontstaan wanneer je lichaam vetten en eiwitten kiest voor de energie verbranding. Het lichaam gebruikt nu ketonen voor de vetverbranding.

 

Wat doen ketonen met je?

Als je in ketose bent voel je je misschien de eerste dagen wat grieperig of niet zo lekker, misschien slaap je minder en ben je vermoeid. Dit verdwijnt al snel en de tweede of de derde dag ga je je energiek en helder voelen. Je concentratie neemt toe en het heerlijkste van alles, je hebt geen honger!! Absoluut niet. En je valt af!! En niet zo'n klein beetje ook, dat gaat heel snel.  Hoe komt het dat je geen honger hebt?

 

Omdat je zoveel en zo vaak mag eten wat je wilt, roomboter, mayonaise, eieren, slagroom, biefstuk, te veel op op te noemen, zodat dat je geen trek hoeft te hebben, maar GEEN koolhydraten en dat is natuurlijk wel even overschakelen. 

 

Hebben mijn hersenen dan geen glucose nog om goed te werken?

Jazeker, maar het lichaam is in staat om een beperkte hoeveelheid glucose te halen uit de vetverbranding. dit proces heet glucosegenese. Misschien heb je wel eens gehoord dat mensen die vasten zeer helder gaan denken. Dat gebeurt ook door dit Ketogene Dieet. 

 

Koolhydraten ja of nee?

Misschien heb je altijd gedacht dat je koolhydraten nodig hebt om goed te functioneren en om gezond te zijn. Toch wordt daar tegenwoordig anders over gedacht, met name tarwe kan bijvoorbeeld gluten allergie geven. Tarwe komt in veel voedingsmiddelen voor. Zelfs gewrichtsklachten worden in verband gebracht met koolhydraten.

 

Wat mag ik dan wel eten? Ik hou van lekker en veel eten.

Teveel om op te noemen, maar je hoeft nooit meer honger te hebben, Je mag heel veel eten. Ook zijn er veel recepten te vinden voor heerlijke maaltijden met zeer weinig of geen koolhydraten. Vlees, vis, kip, sauzen, kaas,  met mate eet je ook bepaalde groentes (de soorten met weinig eiwitten) en fruit.

 

Om de omschakeling gemakkelijker te maken is het handig om een programma te zoeken die hier alles over

weet en ook over de recepten en hoe het het snelste werkt voor jou. 

 

Volgens mij lijkt dit dieet heel erg op het Atkins dieet. Dat heb ik vroeger wel eens gedaan en het hielp wel. , Dat is inderdaad zo, Atkins is een koolhydraat arm dieet en het Ketogene Dieet ook. Er is eigenlijk geen groot verschil, maar een minimaal verschil. bij een Keto dieet wil je snel afvallen en ben je bereid om je koolhydraten drastisch te verminderen. Je wil van je lichaam een verbrandingsmachine maken. Bij Atkins gaat het allemaal iets langzamer maar het principe is hetzelfde. Wel is de receptuur veranderd, er zijn veel meer bijzondere recepten in het ketogene dieet.

Bij een Atkins dieet wordt de inname van koolhydraten in het begin van het dieet gereduceerd tot 50 gram, bij het Keto dieet is dat altijd. Keto is effectiever dan het koolhydraatarme dieet en houdt ook rekening met  gezonde vetten en met alternatieve voedingsproducten en heeft strakkere richtlijnen omtrent de inname van vetten en eiwitten.

 

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan dit dieet?

 

Jawel, in het begin kan het best moeilijk zijn om te weten wat je allemaal kan en mag eten. Bovendien kun je je de eerste 3 dagen niet zo lekker voelen, de z.g. KETO griep.Niet iedereen heeft daar trouwens last van, daarna ga je je steeds beter en helderder voelen.

 

En wat het moeilijkste voor mij was, het gemis van zoet. Ik ben een ongelofelijke zoetekauw en dat kan ik niet zomaar opgeven. Maar geloof me, het is me gelukt en ik eet de heerlijkste toetjes

 

 Maar je moet wel weten hoe je ze bereidt. Het is wennen om totaal geen suiker te eten en toch lekkere desserts te maken. Ook voor jou.Een goed programma wijst je de weg om moeiteloos kilo's te verliezen en om je beter te voelen. Klik op de link  helemaal onderaan en misschien is dit programma precies wat je zoekt.

 

Nog even de voordelen van het Ketogene Dieet

 

De bloeddruk daalt, de bloedsuiker wordt minder hoog, het cholesterol vermindert. De energie neemt toe. Allemaal zeer positieve dingen.Vooral de lagere bloedsuiker is van groot belang voor diabetes 2 patiënten.

Recent is ook uit onderzoek gebleken dat het dieet heel goed werkt tegen vormen van epilepsie. 

 

Hieronder de link voor alle interessante informatie, het verplicht je tot niets.In Amerika heeft de populariteit van  het Ketogene Dieet een hoge vlucht genomen. Niet voor niets natuurlijk, het schijnt de beste methode te zijn om op een gezonde manier veel gewicht te verliezen!

 

 

 

 

 


Tags: ketose, koolhydraten, afvallen, keto dieet, ketogeen, ketonen, energie, verbranding, gluconegenese, ketorecepten
Bronnen: langer beter leven ketogeen dieet
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: marion.
Publicatie datum: 2019-07-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving