aanmeld knop
dot

Alles over de opleiding tegelzetter

dreamshuisje.jpg
Wil jij graag tegelzetter worden? Of twijfel je er nog over om de opleiding tegelzetter te gaan volgen? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de opleiding tegelzetter. Zo kun je de juiste keuze maken.

Als tegelzetter werk je voornamelijk met het tegels plaatsen of muren en vloeren. Als je als tegelzetter gaat werken, zal je vooral in de nieuwbouw gaan werken. Bij grote bouwprojecten zijn goede tegelzetters nodig. vakmensen die weten wat ze doen. Het is een dankbaar beroep want een saaie betonnen vloer wordt een prachtige vloer dankzij jouw finishing touch  als tegelzetter.

 

Wat ga je betegelen?

Het kan nieuwbouw van huizen zijn, maar ook van kantoren of bedrijven. Verder is het mogelijk dat je werkt aan de renovatie van deze gebouwen. Ook hier moeten vaak nieuwe tegels worden aangebracht. Ook in particuliere huizen zijn vaak tegelzetters nodig. Veel mensen kiezen voor de behendige handen van een vakman voor het opknappen van hun badkamer.

 

Tegelzetter in de praktijk

Als tegelzetter werk je meestal binnen, in keukens, badkamers of flats, 

maar het kan ook voorkomen dat je buiten werkt. Je werkt bijvoorbeeld aan zwembaden of buitenvloeren.

 

Wat leer je?

Als je de opleiding tegelzetter volgt, leer je vanzelfsprekend alles over het aanbrengen van tegels. Dit doe je zowel op wanden als vloeren. Maar er komt nog veel meer bij kijken. Je krijgt kennis over specie, voegen, lijmen en het snijden van tegels. Ook leer je hoe je tekeningen leest. Aan de hand van deze tekeningen breng je de tegels namelijk aan. Tijdens de opleiding tegelzetter zal je veel in de praktijk werken, wat heel leerzaam is. En als leuke bijkomstigheid krijg je tijdens je opleiding meestal een vergoeding voor je geleverde werk.

 

Welke vaardigheden heb je nodig?

Als tegelzetter zijn er een aantal vaardigheden die heel handig zijn om te hebben. Zo is het bijvoorbeeld handig als je sterk bent. Je zult namelijk tegels moeten tillen en je moet ook vaak bukken. Ook aan de onderkant van de muren en op de vloeren zullen immers tegels worden aangebracht.Je leert alle vaardigheden in de opleiding tegelzetter.

 

Materiaalkennis

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je kennis hebt van de verschillende materialen. Op verschillende ondergronden zijn ook verschillende materialen nodig om te gebruiken.

 

Technische kennis tegelzetten

Ook technische kennis is van belang. Hoe breng je bijvoorbeeld tegels aan op een trap? Of op een gevel? Je moet weten hoe je op alle soorten ondergronden tegels aanbrengt. En hoe leg je plavuizen? Daarnaast moet je een kwaliteitscontrole kunnen uitvoeren.

 

Samenwerken in de bouw

Voor mensen in de bouw zijn nog een aantal algemene vaardigheden belangrijk. Zo moet je goed samen kunnen werken, bouwen doe je immers samen. Je moet plannen kunnen interpreteren en uitvoeren, en je moet nauwkeurig en precies kunnen werken. Scheef gezette tegels vindt immers niemand mooi. Tegelen is een vak. Daarnaast moet de veiligheid altijd worden gewaarborgd en moet je beschikken over communicatieve vaardigheden.

 

Tags: tegelzetten, tegels zetten, plavuizen, tegelen, betegelen, opleiding tegelzetter

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2019-07-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving