aanmeld knop
dot

Handig hout voor in de tuin

Bonsai.jpg
Voor heel wat karweien in en rond de tuin is rondhout de geknipte oplossing. Dit veelzijdig product is eigenlijk niets meer of minder dan een stuk rond hout dat ontschorst is en ontdaan is van zijtakken. Door zijn specifieke vorm heeft rondhout echter heel wat toepassingen tussen het groen. Zo kan je met rondhout een afrastering maken, bepaalde speeltoestellen ineen knutselen, een boomhut tot leven brengen of simpelweg ondersteuning bieden aan bijvoorbeeld bomen. Rondhout is afhankelijk van het karwei verkrijgbaar in tal van maten en gewichten.

De types rondhout


Rondhout kan je onderverdelen in verschillende kleinere categorieën. Zo is er cilindrisch rondhout wat zoveel betekent als dat de palen over de ganse lengte dezelfde dikte hebben. Dit type hout is bij uitstek geschikt voor het maken van speeltoestellen of afrasteringen. Wil je de palen in de grond plaatsen? Dan spreekt het voor zich dat je kiest voor gepunt rondhout. Dankzij de scherpe punt zijn deze palen vrij simpel in de grond te krijgen. Liever een andere uitstraling? Dan is geschild rondhout waar je naar op zoek bent. Bij dit type rondhout is de bast verwijderd wat een landelijke uitstraling geeft aan de palen. Niet toevallig wordt dit type dan ook vaak gebruikt als afrastering of als boompaal. Ten slotte is er nog gekloofd rondhout. Het gekloofd rondhout van Kuhlkamp bestaat uit kastanje palen en heeft als speciale eigenschap dat het geen onderhoud nodig heeft.

 

Weidepalen


Misschien wel de bekendste toepassing van rondhout is het gebruik als weidepaal. Net door hun stevigheid, relatief goedkope prijs en specifieke vorm zijn ze bij uitstek geschikt om als weidepaal te gebruiken. In het assortiment van Kuhlkamp vind je dergelijke palen terug in alle mogelijke afmetingen. Bovendien mag je er zeker van zijn dat het goud geïmpregneerd is. Je komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan!


Tags: rondhout

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2019-10-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving