aanmeld knop
dot

Zelf een Airbnb beginnen, hoe doe je dat?

huisje.jpg
Airbnb beginnen, zo doe je dat. Heb je een kamer over in je huis en wil je een Airbnb beginnen? Dan kun je wel wat tips gebruiken. Waar moet je op letten als je een Airbnb begint? Wat zijn de regels en de voorwaarden? Kan iedereen een Airbnb beginnen? Mag je in je huurhuis ook een Airbnb beginnen? Het zijn allemaal vragen waarmee je kunt zitten als je een bed and breakfast wilt beginnen. Niet elke kamerverhuur via Airbnb levert een ontbijt aan de gasten. Airbnb is populair als bijverdienste voor de verhuurder en het is weer eens iets anders dan een hotel.
ComputerComputer

Wat is een Airbnb?

Via Airbnb kun je een kamer of een deel van je huis verhuren aan toeristen. Het gaat altijd om tijdelijke en kortdurende huur. Bij voorbeeld 1 nacht, 1 week of een paar weken. Heb je zelf een kamer over en wil je die verhuren via airbnb? Meld je dan eerst aan op de website van de organisatie. Dat is de eerste stap die je zet om een aibnb te beginnen. Airbed and breakfast is de oorspronkelijke naam die bedacht werd door de oprichters van het wereldberoemde platform. Het idee was om thuis een kamer te verhuren aan mensen die komen slapen en dan een ontbijt nuttigen bij je thuis. De overnachting levert je geld op en de toerist is goedkoper uit als in een Hotel, of vindt het gewoon huiselijker en dus gezelliger.

 

Zelf een bed and breakfast beginnen, hoe doe je dat?

In veel Airbnb krijg je echter geen ontbijt meer. Veel mensen komen voor een korte vakantie en regelen hun ontbijt zelf. Je mag natuur wel een ontbijt aanbieden. Sommige toeristen vinden dat juist wel prettig. Als je een Airbnb wilt beginnen heb je minimaal een vrije kamer nodig die je kunt inrichten voor overnachtingen, en je gasten hebben minimaal gebruik van douche en toilet nodig.  Richt de kamer in met een of twee bedden en maak het gezellig. Daarna maak je foto's en bied je de kamer te huur aan via het platform van Airbnb, om de kamer te laten zien aan mensen die op zoek zijn naar overnachtingen in jouw regio. Maak dus eerst een account aan bij Airbnb als je direct meer wilt weten.

 

Waar moet je op letten?

Om een of meerdere kamers te verhuren heb je woonruimte nodig waarbij dit mag. Als je een huis huurt mag je het niet meestal niet zelf weer doorverhuren.

  • Het huis moet je eigendom zijn. 
  • Hou de regels van je gemeente in de gaten aangaande airbnb
  • Hou rekening met je buren. Is het huis gunstig gelegen en ervaren buren geen overlast?
  • Stel regels op voor je airbnb, de meeste gasten zullen zich aan je huisregels houden.
  • Hoe meer privacy je gasten hebben, hoe fijner ze dat meestal vinden.
  • Zorg dat de bedden altijd schoon zijn
  • Zorg voor schone handdoeken
  • Zorg voor leuke foto's van je Airbnb

Toeristenbelasting

In Nederland betaalt elke airbnb aanbieder toeristenbelasting aan de gemeenste waarin je woont. Airbnb heeft ene overeenkomst met sommige gemeentes, om de toeristenbelasting in de prijs mee te berekenen maar in veel Nederlandse gemeentes is dit niet zo en moet je de toeristenbelasting apart afrekenen als gasten komen overnachten. Je geeft de toeristenbelasting elk kwartaal op aan je gemeente via een speciaal formulier wat je vooraf kunt aanvragen, en de toeristenbelasting wordt later aan de gemeente afgedragen. Breng je gasten na boeking via airbnb op de hoogte dat ze bij aankomst nog wel toeristenbelasting moeten betalen en reken het bij aankomst direct met ze af. In veel gemeentes is toeristenbelasting in 2020 al gestegen tot 2,50 per persoon, per nacht.


Tags: airbnb beginnen, bed en breakfast beginnen, tips, kamer verhuren toeristen, toeristenbelasting airbnb, kamer toerist
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2019-10-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving