aanmeld knop
dot

Terras winter klaar maken

huisje.jpg
Ben je benieuwd hoe jij jouw terras winter klaar kunt maken? Voordat de eerste sneeuw valt, of de regen bevriest, kun je een en ander ondernemen om de buitenboel voor te bereiden op de winter. Wat kun je doen om je terras klaar te maken voor de winter?

Maak jouw terras klaar voor de winter

 

Baal jij er ook zo van als de winter arriveert? Snak je naar de buitenlucht en blijf je liever ook niet binnen achter de kachel of de centrale verwarming zitten? Wil je buiten zitten maar eigenlijk toch niet thuis weggaan? De oplossing ligt om de hoek. Maak het je gemakkelijk en comfortabel in je eigen tuin. Ook in de winterperiode kun je van je terras genieten. Dat kan heel eenvoudig met terrasverwarming.

 

Terrasverwarming is in verschillende modellen, soorten, uitvoeringen en prijsklassen verkrijgbaar. Bij het kiezen van een terrasverwarming speelt niet alleen je persoonlijke voorkeur of het budget een rol, er zijn nog meer factoren van belang. Welke energiebron wil je gebruiken? Elektriciteit, gas of hout? Is je terras of zitplaats overdekt of open?

 

Overkapping voor je terras

 

Als er elektriciteit in de buurt is en er is een overkapping, kun je kiezen voor een terrasheater die aan de muur of het plafond bevestigd is. Het voordeel is dat deze functioneel en onopvallend is en relatief weinig ruimte in beslag neemt. Dan hebben we het over de traditionele, rechthoekige modellen. Je kunt ook kiezen uit hele hippe modellen. Die zien er als een hanglamp of staande lamp uit.

 

Terrasheaters in de winter

 

Wist je dat veel  terrasheaters energiezuinig zijn? Je kunt dus lekker lang en goedkoop buiten zitten als je terrasverwarming hebt. Je kunt kiezen voor gasverwarming of elektrische. Een gasheater geeft nog iets meer warmte af dan een elektrisch exemplaar en is geschikter voor een open of groter terras. Gasverwarmde terrasverwarming heeeft in het algemeen een wat robuustere uitstraling. Op een winderige plek gaat er wel wat warmte verloren. Ook is een gasheater duurder in gebruik dan een elektrische heater. Vanwege de veiligheid moet er voldoende afstand tussen de gasheater en het plafond, je zonnescherm of tentdoek zitten.


Vuurkorf of buitenkachels

 

Voor de echte buitenlieden, die het geknetter van hout, het vlammenspel en de geur van een houtvuurtje houden, is er natuurlijk een ruime keuze aan buitenhaarden, houtkachels en vuurkorven.  Als je vlammetjes alleen echter voldoende vindt is een gasgestookte vuurtafel een goed alternatief. Met slechts één druk op de knop ontsteek je de vlammen en regelt zelf de vlamhoogte en de warmte-afgiffe. Vuurtafels werken op propaangas. Maak het op het terras extra comfortabel met dekens, kussens en vachtjes en een dampende mok thee of koffie en je zit er ook in het najaar en de winter, warmpjes bij.Tags: terrasverwarming, terras winterklaar, terrasoverkapping, terrasheater, vuurkorf

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2019-11-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving