
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Suddervlees of draadjesvlees maken, hoe doe je dat?

Tweet |
KETO dieet, afvallen volgens plan
Fitcooking programma. Lekker koken om lekker fit te blijven
Hoe kun je gewicht verliezen zonder dieet?
Suddervlees is rundvlees. Je kunt met verschillende soorten rundvlees draadjesvlees maken. Er is mager vlees wat ervoor geschikt is (van het staartstuk), en wat vetter vlees, ook wel sudderlappen genoemd. Het vette vlees heeft als voordeel dat het vlees wat minder droog is als het gaar is, het magere vlees heeft vanzelfsprekend als voordeel dat het wat minder calorieën bevat. Beide vleessoorten geven een heel lekkere jus.
Suddervlees ingrediënten voor 4 personen
- 50 gram roomboter
- 1 pond runderlappen
- 1 a 2 laurierblaadjes
- 1 a 2 kruidnagel
- Zout
- Zwarte peper
- 1 halve eetlepel azijn
- 1 half plakje ontbijtkoek (hoeft niet, mag wel)
- Water
Suddervlees moet gaar sudderen. Dat lukt alleen in vocht. Gebruik dus een ruime bakpan want er moet later water bij.
- Strooi het zout en de peper over het vlees en strooi het aan beide kanten.
- Smelt de boter in de pan en verhit het, laat het even bruisen en braadt dan de runderlappen aan beide kanten een voor een bruin zodat het vlees dicht schroeit. Het vlees moet een beetje bruin zijn van het bakken, niet bleek.
- Zet het vlees even laag (tegen het spatten) voordat je warm water bij het vlees schenkt. Schenk zoveel water op het vlees dat het vlees net onder water komt te liggen. Roer even het vlees rond zodat het water zich mengt met de rest van de jus.
- Zet het vuur even hoog totdat het water heet genoeg is zodat het pruttelt, zet het vuur dan laag en doe een deksel op de pan.
- Voeg kruidnagel en laurierbladeren toe.
- Voeg eventueel het plakje ontbijtkoek toe, dit is een kwestie van smaak.
- Voeg het scheutje azijn toe.
- Controleer regelmatig de inhoud van de pan om te zien of het water niet te ver verdampt is, het vlees moet net onder blijven liggen dus je kunt water aanvullen als dat nodig is. Sudder het vlees zo in enkele uren gaar totdat het uit elkaar valt, dan is het vlees klaar.
Stoofvlees in bockbier
Een variatie met suddervlees is stoofvlees in bier. Dit heb je ervoor nodig;
- 500 gram sudderlappen
- Zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 laurierblaadje
- Half flesje bockbier
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 2 theelepels mosterd
- 1 Halve appel
- 1 Halve ui (fijngesneden)]
- 50 gram roomboter
Je gaat op dezelfde wijze te werk als bij het bereiden van gewoon stoofvlees, er zijn alleen wat meer ingrediënten.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en smeer het in met de mosterd.
- Bak het vlees in de roomboter rondom bruin
- Voeg er de gesnipperde ui en de appel in blokjes gesneden aan toe en laat dit enkele minuten mee smoren
- Voeg wat water toe en het bier, totdat het vlees net onder staat
- Zet het vuur laag
- Voeg laurierblad en het bouillonpoeder toe
- Deksel op de pan en laten gaar sudderen in 2 a3 uur
- Controleer regelmatig de inhoud van de pan zodat het vocht niet te ver indampt, voeg bij te sterke indamping, water toe
Lees ook: alle recepten op deze site
Publicatie datum: 2012-09-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
