aanmeld knop
dot

Wat te doen op de Veluwe?

dreamstime_xs_24786404.jpg
De Veluwe, wie kent dit gebied niet? Misschien ben je al eens op de Veluwe geweest en heb je genoten van de schitterende natuur en de vele mogelijkheden die je op de Veluwe hebt. De kans is ook groot dat je nog lang niet alles hebt ontdekt op de Veluwe. Wat kun je zoal doen op de veluwe?

Veel te ontdekken en te doen op de Veluwe

De totale oppervlakte van de Veluwe beslaat 912 kilometer. Dat is best groot en het is dus geen wonder dat er zoveel te ontdekken valt tijdens een vakantie op de Veluwe. Met deze oppervlakte is het ook een van de grootste natuurgebieden van Noordwest-Europa.

 

Signaal Imbosch

Het hoogste punt is een heuvel van 100 meter hoog die in de gemeente Rheden ligt. Deze heuvel heeft de naam Signaal Imbosch en is een onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom.

 

Schitterend natuurgebied De Veluwe

Eigenlijk wonen er relatief weinig mensen op de Veluwe, slechts rond de 14.000 inwoners. Voor zo’n groot oppervlak is dat natuurlijk erg weinig en dat geeft gelijk aan hoeveel oppervlakte erover blijft voor die schitterende natuur. In de zomermaanden stijgt het aantal wel. Er zijn namelijk heel veel mensen die het heerlijk vinden om hun vakantie op de Veluwe door te brengen of een dagje naar de Veluwe te gaan.


Wist je trouwens dat de Veluwe al circa 150.000 jaar bestaat? Grote delen van de Veluwe bestaan uit stuwwallen uit de Saale-ijstijd. In deze ijstijd werden de rivierafzettingen opgestuwd in hoge stuwwallen.

 

Een groot aanbod aan activiteiten voor alle leeftijden

Pas na de laatste ijstijd en nadat het klimaat weer warmer werd raakte de Veluwe bebost. Door boskap in de Middeleeuwen is er geen oerbos maar werden er wel door zandverstuivingen fraaie stuifduinen gevormd. In combinatie met de prachtige kleuren van de heide en het inmiddels weer aangeplante bos is er een bijzondere combinatie ontstaan. Hierdoor biedt de Veluwe in ieder seizoen prachtige plaatjes en in combinatie met de leuke steden, dorpen, musea, bezienswaardigheden en andere (sportieve) mogelijkheden is de Veluwe leuk voor alle leeftijden.

 

Dieren op De Veluwe

De Veluwe staat ook bekend omdat er nog veel dieren in het wild leven. Edelherten, wilde zwijnen en vossen, moeflons, konijnen en hazen, egels maar ook een enkele keer worden dassen of boommarters gezien, en zelfs incidenteel een wolf. Deze dieren kunnen gespot worden tijdens vroege ochtendwandelingen, als de zon juist opkomt. 


Tags: Nationaal Park Veluwezoom, De Veluwe, Signaal Imbosch, dieren op De Veluwe
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2019-12-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving