aanmeld knop
dot

Hoe onderhoud ik mijn houtenvloer?

dreamshuisje.jpg
Houten vloeren hebben in principe weinig onderhoud nodig, maar toch is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. In dit artikel krijg je meer informatie over hoe je je houtenvloer het beste kan onderhouden aan de hand van een aantal tips. Het onderhoud van je houtenvloer gaat eenvoudig en snel.

Voorzorgsmaatregelen om een houten vloer te beschermen

  • Maatregel 1: Vermijd het dragen van naald- en stiletto hakken, deze kunnen putten in de vloer veroorzaken.
  • Maatregel 2: Plaats beschermende dopjes onder het meubilair en vervang deze om de zoveel tijd.
  • Maatregel 3: Mocht je een bureaustoel aanschaffen, kies voor een bureaustoel met rubberen wieltjes. Dit zorg ervoor dat de vloer niet beschadigd. Mocht je geen goede bureaustoel met rubberen wieltjes vinden, plaats de stoel dan op een mat.
  • Maatregel 4: Zet losse spulletjes zoals bloemen op onderzet schotels of op een verhoging, zodat er geen water op de vloer blijft staan. Ook vermijd je hiermee dat er krassen ontstaan op de houten vloer.
  • Maatregel 5: Koop voldoende (veeg)matten voor in huis. Zand wat mee naar binnen wordt gelopen kan als schuurmiddel werken en de vloer of beschermlaag beschadigen.

Het onderhoud

Het best is om de houtenvloer om de zoveel tijd te onderhouden, afhankelijk van de afwerking van de vloer. Heb je bijvoorbeeld een gelakte houten vloer, verzorg deze dan een paar keer per jaar met een vloer-polish zodat de laklaag langer mooi blijft. Je kan hierbij kiezen uit een zijdeglans of een met matte polish look.

 

Hout is een natuurproduct

Aangezien hout nou eenmaal een natuurproduct blijft, zal met alle voorzorgsmaatregelen en het periodieke onderhoud de vloer op een gegeven moment alsnog slijten. Mocht je vloer zijn leven hebben gehad, dan kan je ervoor kiezen om hem te laten renoveren. Hierbij wordt de bovenste laag van de houtenvloer opgeschuurd en wordt hij weer mooi afgewerkt met lak, olie of was. Hierdoor kan een vloer er weer een aantal jaar tegenaan.


Tags: houten vloer, olie, was lak, onderhoud, hout

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-02-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving