aanmeld knop
dot

Een vlek in het tapijt, en nu?

Kunst.jpg
Rode wijn, saus, modder of iets anders wat zorgt voor een vlek in het tapijt – erg vervelend. Vlekken in het tapijt zijn makkelijk te maken, maar ze eruit krijgen is minder makkelijk. Door verkeerd te handelen, kan het tapijt beschadigen of wordt de vlek erger. Gelukkig zijn er een aantal trucjes voor om die hardnekkige vlek weer uit je tapijt te krijgen.

Zout

Een goede tip om het tapijt schoon te maken, is om zout te gebruiken. Zout zuigt het vocht namelijk op. Strooi direct na het knoeien zout over de vlek en laat het een paar uur zo liggen. Wanneer al het vocht goed is ingetrokken, kun je het zout weghalen met een natte doek of stofzuiger. Ook bijvoorbeeld bij rode wijn werkt deze truc goed.

 

Azijn

Als je azijn gebruikt, wordt het tapijt schoon én ruikt het vaak een stuk beter. Verdun de azijn. Gebruik één deel azijn op tien delen (warm) water. Breng met een spons de azijn aan op het tapijt. Laat dit minstens een uur drogen. Wanneer de vlek niet helemaal verdwenen is, herhaal dit dan tot het wel helemaal weg is. Een tip: de azijn kan een blekend effect hebben. Breng dit dus niet aan op gekleurde vloerkleden maar alleen bij lichte kleuren!

 

Tapijtreiniger

Het gebruiken van een tapijtreiniger is altijd een goed idee. Ook wanneer er niet specifiek een vlek in zit, is het verstandig om het tapijt goed schoon te maken met een speciaal apparaat. Maak gebruik van speciaal daarvoor bedoelde tapijtreinigers om het zo extra schoon te krijgen. Simpele interieurreiniger is hier niet geschikt voor. Doe dit bijvoorbeeld eens in de zes maanden, misschien vaker als je huisdieren hebt. Je zult merken dat het kleed lekker ruikt en weer zo goed als nieuw is!

 

Scheerschuim

Vlekken zijn ook uit het tapijt te halen met scheerschuim. Breng het schuim aan op de vlek en wrijf dit erin met een sponsje. Dep hierna met een doek het schuim weer weg, wat de vlek met zich mee zal nemen. Doe het net zo vaak als nodig totdat de vlek helemaal verdwenen is.

 

Bakpoeder

Ook bakpoeder kan ervoor zorgen dat een vlek uit het tapijt verdwijnt. Strooi wat bakpoeder over de vlek heen en giet vervolgens wat kokend water hier overheen. De viezigheid zal naar boven komen. Dit laat je even intrekken, en vervolgens dep je het schoon met een natte doek. Herhaal dit eventueel wanneer het nog niet helemaal schoon geworden is.

 

Tags: tapijt , tapijtreiniger , hardnekkige vlek , schoon

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-03-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving