aanmeld knop
dot

Inspiratie goedkope stedenstrips

cruise maken.jpg
Er zijn genoeg goedkope citytrips naar grote steden, die je kunt boeken voor een budgetvriendelijke prijs. In dit artikel worden drie bestemmingen belicht. Stedentrips naar Porto in Portugal, Barcelona in Spanje en Istanbul in Turkije.

Ook al zitten we inmiddels in de maand maart, het weer is er nog steeds niet op vooruit gegaan. Wil jij ook de regen en het koude weer ontsnappen, boek dan een fijne en goedkope citytrip naar het buitenland. Hier wil je natuurlijk ook niet veel geld voor kwijt zijn, dit hoeft gelukkig ook niet. Er zijn genoeg goedkope citytrips die je kunt boeken voor een hele fijne en budgetvriendelijke prijs. We hebben drie bestemmingen voor je op een rijtje gezet. 

 

Porto in Portugal

Porto is een hele fijne bestemming in Portugal. Het is een bestemming waar het meer dan 300 dagen per jaar heerlijk warm is. Met de warme zomerzon kun jij dit idyllische plaatsje goed ontdekken. Porto is een hele stedelijke stad, maar heel anders dan andere Portugese steden. De stad ligt aan het water en kent een aantal prachtige bruggen. De mooiste brug blijft toch wel de Dom Luis I brug.

 

 

Kerken in Portugal

Naast de bijzondere architectuur in gebouwen en bruggen, heeft Porto ook veel kleurrijke en bijzondere kerken. De kerken die er uitspringen zijn Capela Das Almas, Igreja de Santos Ildefonso, Igreja de San Nicolau en de Igreja Dos Camelitas. Al deze kerken zijn niet alleen prachtig van buiten maar ook zeer adembenemend vanbinnen. In elke kerken kun je genieten van blauwe Azulejos in het interieur. Azulejos zijn de met de hand geschilderde blauwe tegeltjes die elk hun eigen verhaal vertellen.

 

Naast de kerken in Porto mag je ook één van ’s werelds mooiste bibliotheken niet overslaan. De Livraria Lello is 3 jaar geleden uitgeroepen tot dé mooiste bibliotheek van de wereld. Wanneer je de bibliotheek binnenwandelt lijkt het net of je op een filmset terecht bent gekomen van Harry Potter. De bibliotheek bestaat uit prachtig houtsnijwerk, torenhoge en goed gevulde boekenkasten en bijzondere schilderijen.

 

Barcelona in Spanje

Barcelona is al met jaar en dag dé grote favoriete citytrip bestemming onder de Nederlandse reizigers. En wij snappen wel waarom. Barcelona heeft ontzettend veel te bieden. Het is niet alleen een kustplaats, het is ook een stedelijke stad. Zo kan je tijdens je citytrip een dag heerlijk op het strand spenderen maar tegelijkertijd kun je ook genieten van het dynamische stadsleven. Barcelona is een bijzondere stad waar twee werelden samenkomen. De wereld van het ultiem relaxte leven, heerlijk genieten en de tranquillo lifestyle en de wereld vol dynamiek, plezier en avontuurlijke activiteiten.


Ramblas in Barcelona, kunst van Gaudi en bezoek het Parc Guell

Wanneer je in Barcelona bent mag je de Ramblas niet overslaan. Je kunt hier terecht voor de leukste tapasbarretjes en cafe’s. Een dag of avond vol gezelligheid is hier gegarandeerd. Ook is een bezoek aan Parc Guell een must. Bewonder het werk van Gaudi terwijl je geniet van het Spaanse zonnetje.

 

Istanbul in Turkije

Istanbul is een hele fijne bestemming voor een citytrip. Istanbul is de enige stad wereldwijd waarbij je tijdens één reis de ochtend in Europa kunt beginnen en de avond in Azië kunt afsluiten zonder het land te verlaten. Istanbul heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis, deze zie je terug in de bijzondere straatjes en bijbehorende steegjes waar je uren kunt dwalen. Je komt vanzelf uit bij de Grand Bazar. Dit is een overdekte markthal waar je in contact kunt kopen met lokale verkopers die al hun lokale specialiteiten aanbieden. Zo heb je in de markthal een gedeelte waar je goud kunt kopen, een gedeelte waar je kruiden en specerijen kunt kopen en een gedeelte waar je terecht kunt voor stoffen, kleding en (woon)accessoires.


Moskeeën Istanbul

Istanbul staat ook bekend om haar grote en imposante moskeeën. Deze moskeeën lijken op paleizen die je kent uit sprookjes. De moskeeën zijn gigantisch groot, indrukwekkend en van binnen heel kleurrijk.  

 

Tip Istanbul: varen in een Vapur

Je kunt heerlijk over het water varen in een ‘Vapur’ – een soort ferry die elk half uur vaart van het Europese naar het Aziatische gedeelte.


Tags: stedentrip, Portugal, Istanbul, vapur, goedkope citytrip, Spanje, Barcelona
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-03-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving