aanmeld knop
dot

Nederland is een fietsland

fietser.jpg
Nederland is een absolute fietsland. Dat weten we zelf, en de rest van de wereld ook. Iedereen weet dat Nederlanders dol zijn op fietsen. Maar waar komt die reputatie eigenlijk vandaan? Daarvoor moet we heel wat jaren terug in de tijd.

Al in de negentiende eeuw was fietsen al een begrip in Nederland. De aanschaf van een fiets was in die tijd alleen maar weggelegd voor de hogere klasse in de samenleving. De fiets was ook een statussymbool. Rijke jongelingen maakten op die manier duidelijk dat ze het goed voor elkaar hadden. De fiets van de negentiende is trouwens niet te vergelijken met de fiets van nu. Het was een fiets met een groot voorwiel en een klein achterwiel. Deze fiets was te duur voor de gewone mens.

 

Het ontwerp van de fiets

Langzaam veranderde het ontwerp van de fiets steeds meer in de fiets die we nu kennen. Met twee gelijke wielen en geen hoog zadel meer. De fiets werd door de jaren heen ook goedkoper. Aan het begin van de 20e eeuw werd de fiets ook betaalbaar voor de minder rijke mensen. Zodoende werd de fiets al snel het meest gebruikte vervoersmiddel in Nederland. In 1910 was Nederland het land, waar de fiets het meest gebruikt werd. Maar ook in het buitenland werd de fiets steeds populairder. Anders dan in Nederland zijn de mensen in andere landen op een gegeven moment overgegaan op motorische voertuigen voor het transport. Nederlanders niet, voor ons was de fiets het perfecte vervoersmiddel in ons klein kikkerlandje.

 

E-bike voor lange afstanden

Tegenwoordig fietst de overgrote meerderheid van de Nederlanders regelmatig naar een bestemming toe. Er bestaan tegenwoordig ook e-bikes. Dat is een fiets met een accu die meestal een topsnelheid van 30 KM er uur haalt. Daardoor worden ook langere afstand met fietsen gereden. Zelf heb ik mijn e-bike in een fietsenwinkel in Hengelo gehaald. Meestal vind ik het net iets te zwaar om lange afstanden te fietsen op een gewone fiets, maar ik wil ook niet de auto pakken voor een ritje van 25 à 30 km. Met de e-bike heb ik dat probleem opgelost.


Tags: Nederland, fietsland, fietsen, fiets, e-bike, fiets kopen, fiets kopen hengelo
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-04-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving