aanmeld knop
dot

5 Tips voor Facebook adverteerders

orm.jpg
Adverteren op Facebook is een goede manier om jouw eigen website of de affiliate producten die je promoot onder de aandacht van de consument te brengen. Er zijn echter wel een paar dingen waar je bij een Facebook advertentie op moet letten. In dit artikel ga ik je 5 tips geven over adverteren op Facebook zodat jij meer rendement kunt halen uit je advertenties.
GamesGames

Steeds meer internet marketeers ruilen Google Adwords in voor een Facebook campagne, niet zo gek ook want Facebook wordt met de dag populairder en als je de kosten met elkaar vergelijkt dan kom je er al snel achter dat Facebook een stuk aantrekkelijker is dan Google. Aangezien er nog steeds veel vragen zijn over wat nou de beste manier is om je advertentie aan je doelgroep te presenteren, hier een paar tips voor Facebook adverteerders.

 

Tip 1: Bied altijd op basis van CPC i.p.v. CPM.

Uit eigen ervaring weet ik dat CPC posities beter zichtbaar zijn dan CPM posities. CPM advertenties worden vaak weergegeven onder foto’s of berichten terwijl CPC advertenties rechts naast het nieuwsoverzicht verschijnen en dus meer kliks zullen genereren.

 

Tip 2: Bied altijd meer dan het voorgestelde bod.

Als je alle gegevens van je advertentie hebt ingevuld komt Facebook met een voorgesteld bod. Veel adverteerders gaan hier de fout mee in omdat zij hun advertentie zou goedkoop mogelijk willen vertonen maar om een hoge CTR (Click-through ratio) te realiseren zul je eerst wat meer moeten bieden dan de rest.

 

Tip 3: Afbeeldingen.

Afbeeldingen zijn van groot belang als je een hoge CTR wil behalen op Facebook. Zorg ervoor dat je altijd een plaatje bij je advertentie hebt staan, dit zorgt er namelijk voor dat jouw advertentie meer ruimte in beslag neemt en dus zul je meer kliks ontvangen. (Vooral plaatjes van knappe vrouwen, mooie auto’s en vrolijk lachende mensen doen het goed op Facebook!)

 

Tip 4: De 5 beste markten.

Om een goede CTR te realiseren en de CPC prijs laag te houden is het belangrijk dat je een product kiest uit 1 van de volgende markten:

Tip 5: Zondagavond.

Uit eigen ervaring is mij opgevallen dat de CTR’s op Zondagavond hoger zijn dan normaal, zorg er dus voor dat je altijd een advertentie klaar hebt staan die je op zondag middag kunt activeren zodat je direct met een hoge CTR begint.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer aspecten die bepalen of jouw advertentie succesvol zal zijn of niet. Maar met bovenstaande in je achterhoofd loop je al 1 stap voor op je concurrenten. Daarnaast is het adverteren bij Facebook ook een beetje experimenteren, wat voor de ene wel werkt kan voor de ander totaal niet werken, dit verschilt per doelgroep en per advertentie.


Tags: Adverteren op facebook, Facebook advertenties
ComputerComputerArtikel geschreven door: tvdmarketingmedia.
Publicatie datum: 2020-06-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving