aanmeld knop
dot

Slim een huis kopen met deze tips

Kunststof kozijnen.jpg
Ben jij een van de velen die van plan is om een huis te gaan kopen? Wat zijn dan de verstandige stappen om te zetten en hoe pak je dit het beste aan? Helemaal in een tijd als we nu in zitten is het verstandig om hier een grondige aanpak voor te hebben.

Huis kopen? Geduld hebben is belangrijk

Omdat het zo moeilijk is om een woning te vinden en de vraag nog altijd zoveel groter is dan het aanbod, willen we al snel een aanbod doen op een woning zodra de kans er is en die ook aangrijpen. Dan is natuurlijk belangrijk, maar houd wel altijd in je achterhoofd hoe reëel het is en hoe graag je daar echt wilt wonen. Je zult er namelijk nog een lange tijd doorbrengen en daarom wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt.

 

Een onzekere markt

Daarnaast is het ook belangrijk om geduld te hebben, omdat we in een huizenmarkt zitten die al enorm lang is gestegen. De prijzen van huizen groeien, ook in de momentele crisis, nog steeds rustig door. Voor deze crisis van nu werd er gezegd dat de verwachting was dat het hoogtepunt er nog niet was. Toch zitten we nu in een onzekere tijd en weet niemand welke gevolgen er nu echt gaan komen van deze crisis. Het kan maar zo zijn dat de economische gevolgen zulke effecten gaan hebben, ook op de huizenmarkt, dat het daarom over een jaar of over 2 jaar als koper van een woning tegen die tijd interessanter is. Lees regelmatig over de effecten van de coronacrisis op de huizenmarkt.

 

Breng je eigen financiële mogelijkheden goed in kaart

Hoe is jouw huidige financiële situatie en hoe verwacht je dat die de komende jaren door zal ontwikkelen? Dit is niet alleen een taak voor de banken om te beoordelen bij het verstrekken van een hypotheek, maar dit is ook aan jou de taak om dit zo goed mogelijk op orde te krijgen. Voor sommige mensen kan het namelijk lonen om de komende jaren eerst te focussen op de eigen financiële situatie en daarmee tegelijkertijd geduld te hebben voor een interessant moment dat zich ergens in de toekomst voor zal doen op de woningmarkt. 

 

Wees flexibel in de woonwensen

Verder is het belangrijk om flexibel om te gaan met de woonwensen die je hebt. Stel niet te hoge eisen voor alles wat je wilt, maar probeer met een open mind naar de zaken te kijken. Een koopwoning in het centrum van Amsterdam met een groot woonoppervlakte en ook nog eens zo nieuw mogelijk zou iedereen wel willen, maar is helaas lang niet altijd mogelijk. Maak het kader groter en zoek ook naar gebieden die bijvoorbeeld wat verder buitenaf zijn gelegen, zoals bijvoorbeeld plaatsen als Druten of een van de vele andere soortgelijke woonplaatsen. Je vindt hier de nieuwbouw in Druten op NieuwWonen Nijmegen waar je prachtig groot kunt wonen op een mooie bestemming.


Tags: nieuwbouw, woning kopen, huis kopen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: MaartenNieuws.
Publicatie datum: 2020-06-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving