aanmeld knop
dot

Halfwaarde steen die schoonheid en gezondheid combineert

licht.jpg
Een van de schoonheden die de natuur ons biedt, zijn edelstenen en halfedelstenen. Deze prachtige objecten worden sinds de oudheid gebruikt voor bescherming en ziektes. Hier zijn enkele prachtige halfedelstenen en hun functies.

Een van de schoonheden die de natuur ons biedt, zijn edelstenen en halfedelstenen. Deze prachtige objecten worden sinds de oudheid gebruikt voor bescherming en ziektes. Hier zijn enkele prachtige halfedelstenen en hun functies.

 

Amethist

Amethyststeen, een soort kwarts, heeft veel variëteiten in verschillende tinten paars. Er wordt aangenomen dat de amethist, die vaak wordt gebruikt bij het maken van sieraden, slechte energie voorkomt. Er gaan zelfs geruchten dat Leonardo Da Vinci zei dat de amethiststeen de intelligentie verhoogde.

 

Amber

Amber, dat we tegenkomen in flamboyante sieraden, is eigenlijk een gefossiliseerde hars van een dennenboom en soms worden fossielen van vliegen en insecten gevonden in barnsteen. Omdat men denkt dat barnsteen een helende steen is, werd het in de oudheid veel gebruikt in de geneeskunde.

 

Tijgeroog

Tigeroog, een soort kwarts, is geel van kleur en heeft bruine moiré's, het lijkt op een tijgeroog. Het wordt beschouwd als een symbool van onafhankelijkheid en goed voor astma. Het wordt veel gebruikt bij het maken van rozenkrans.

 

Azuriet

Azuriet, een steen in blauwe tinten, wordt meestal gewonnen met koper en gebruikt met koper. Azuriet is een steen die psychische ontwikkeling symboliseert en waarvan wordt aangenomen dat het de ziel naar verlichting leidt. Het wordt gebruikt in veel sieraden zoals ringen, kettingen, oorbellen.

 

Agaat

Het is een doorschijnende versie van een agaatkwartsvariëteit. Hoewel de agaatsteen veel verschillende kleuren heeft, zoals zwart, wit, blauw, groen, is het meest voorkomende type vuurrood. Agaat wordt al sinds de oudheid in sieraden gebruikt en agaatknopen zijn ook vaak geprefereerde ornamenten.

 

Aventurijn

Het meest voorkomende type aventurijn, een soort kwartssteen met blauwe, oranje en groene kleuren, is groene aventurijn. Het gerucht gaat dat aventurijn, ook bekend als Yıldız Taş, de persoon beschermt tegen negatieve energie wanneer deze dicht bij het hart wordt gedragen.

 

Maansteen

Er is informatie dat maansteen al sinds de Romeinen wordt gebruikt bij het maken van sieraden. Er wordt aangenomen dat het de persoon helpt zijn emotionele evenwicht te bewaren en spanningen te verwijderen. Blauwe en oranje reflecties zijn merkbaar in het bijna witte beeld.

 

Koraal

Koraalsteen is eigenlijk het skelet van organische zeedieren en daarom bestaat het uit calcium, het is een geprefereerde steen, vooral in kettingen en armbanden met zijn rode kleur. Er werd aangenomen dat er in de oudheid veel genezing was, vooral omdat het beschermend was tegen bloedziekten.

 

Turkoois

Turkoois steen, ook wel Turquoise genoemd, is een van de meest gebruikte halfedelstenen in sieraden. Het heeft turkoois blauwgroene kleuren die sinds het oude Egypte in sieraden worden gebruikt en heeft een ondoorzichtige structuur. Van turkoois wordt aangenomen dat het een beschermend effect heeft tegen het boze oog.


Tags: Edelstenen, Tijgeroog, Amethist, Maansteen, Turkoois
Artikel geschreven door: MAshop.
Publicatie datum: 2020-06-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving