aanmeld knop
dot

4 stappen om het meeste uit SEO te halen

Internet.jpg
SEO wordt binnen veel bedrijf uitgeoefend en vaak met succes. Het is echter wel belangrijk om goed te weten waarop moet worden gelet en welke stappen essentieel zijn om te zetten. Het komt namelijk ook vaak genoeg voor dat SEO wordt toegepast zonder daar veel kennis over te hebben. Het gevolg daarvan is dat SEO dan relatief weinig oplevert. Om dit te voorkomen kan een interim online marketeer erg interessant zijn.

Stap 1: weet wat de klant zoekt

Het optimaliseren van de website begint bij de klant. Zonder te weten waar de klant naar zoekt kan een website niet gericht worden verbeterd. Dit is echter wel wat je wilt. Een website moet zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van de klant.  Om te achterhalen waar de klant naar op zoek is kan een zoekwoorden onderzoek worden gedaan. 

 

Stap 2: Optimaliseer pagina’s op zoekintentie

Zodra het zoekwoorden onderzoek is uitgevoerd is het tijd om de pagina’s daarop in te richten. Het is hierbij belangrijk dat de pagina’s goed aansluiten op de zoekintentie. Hierbij is de juiste structuur en het gebruik van de juiste keywords het belangrijkste. Er zijn verschillende SEO tips online te vinden om dit soort zaken te optimaliseren.

 

Stap 3: Zorg voor een zoekmachine- en klantvriendelijke website

Enerzijds is het belangrijk om de website zo in te richten dat deze goed wordt gevonden door zoekmachines en anderzijds moet de website ook makkelijk ingericht zijn voor een daadwerkelijke klant. Er zit wel degelijk verschil tussen wat beide belangrijk vinden aan een website. Het is daarom goed om te weten waar zowel een zoekmachine als een klant op let en hier de website op in te richten. Een interim digital marketing weet precies hoe dit moet. 

 

Stap 4: Meten is weten

Uiteindelijk is de laatste en daarbij een erg belangrijke stap het meten van de resultaten. Niet alles zal even goed aanslaan, maar dan is het wel belangrijk wat niet aanslaat en waarom niet. Alleen als je dat weet kan je het probleem aanpakken. Door dit goed te blijven monitoren en de website continue te verbeteren kan het maximale uit SEO worden gehaald.

 

Tags: seo, tips seo, zoekmachine, website, zoekwoorden onderzoek, klantvriendelijke website
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-06-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving