aanmeld knop
dot

Je bedrijf voorbereiden op een postpandemische wereld

zakelijk.jpg
De coronacrisis lijkt gelukkig steeds meer op zijn einde te lopen en daarom is het tijd om zoveel mogelijk het oude leven weer op te pakken. Dit geldt ook voor op de werkvloer. Het is belangrijk dat je jouw bedrijf en diens werkplekken klaarmaakt voor hoe je aan de slag kunt gaan wanneer we na deze pandemische tijd iedereen weer aan de slag kunnen gaan. Om je hier goed op voor te bereiden kun je in onderstaand artikel lezen waar je op goed letten.

Start nu met projectplanning

Ad hoc reageren op de nieuwste maatregelen is veel te laat. Iedere ondernemer moet nu al rekening houden met de maatregelen die er in zijn of haar onderneming gemaakt moeten worden, om te voldoen aan de nieuwe regels. Dit doe je door bezig te zijn met projectplanning, waarin je in een duidelijk overzicht neerzet wat er allemaal veranderd moet worden en in welk tempo je verwacht dat deze maatregelen, als er geen wijzigingen vanuit de politiek zijn, weer afgezwakt kunnen worden.

 

In dit plan kun je het beste kijken naar de nieuwe 5 P’s: positie, plan, perspectief, projecten en paraatheid. Hoe voerde je deze punten al uit voor de crisis en op welke manier moet je hier nu mee omgaan? Wat je niet hoeft aan te passen kun je gewoon zo laten, maar waar je wel wat meer aandacht voor kunt gebruiken kun je het beste extra naar kijken.

 

Stel jezelf de juiste vragen

Het bekijken van welke punten er in je projectplanning gewijzigd moeten worden, doe je door jezelf de belangrijke vragen te stellen. Hierboven ging het al om vragen als wat je moet wijzigen en in welke mate, maar voor een betere planning kun je het beste wat dieper op de materie ingaan. Dit heeft allemaal met de 5 P’s te maken.

 

Allereerst je positie. Welke positie kon je bereiken tijdens de pandemie en welke erna? Hierbij moet je kijken naar of je ongewijzigd je activiteiten kunt hervatten of dat je verloren terrein terug moet winnen. Let ook op inkomsten en of een faillissement boven je hoofd hangt. Dan het plan. Om je positie te bepalen moet je een plan hebben van hoe je op deze positie komt en blijft. Zonder plan opereren is een onbegonnen zaak.

 

Vervolgens kijk je naar het perspectief van hoe je als onderneming de wereld en jezelf ziet. De identiteit van je onderneming zal door de pandemie waarschijnlijk aangepast moeten worden. Hierin is het belangrijk rekening te houden dat je werknemers naar elkaar brengt in plaats van uit elkaar drijft. Op het gebied van projecten moet je kijken wat je nodig hebt om weer te starten of door te gaan. Door de bovenstaande punten zal je naar andere projecten geleid kunnen worden dan voorheen. Onthoud dat het kan zijn dat je projecten anders worden, maar dat deze niet in de knel raken met jouw vermogen en werkwijze. Tot slot kijk je bij paraatheid wat er nodig is om je nieuwe taken uit te kunnen voeren in deze postpandemische tijd en wat je hiervoor nog nodig hebt.

 

Iedereen is getroffen door de corona-crisis. Daarbij zullen je klanten letten op wat jij tijdens deze crisis hebt gedaan en wat je na de crisis doet. Om hier op de beste manier uit te komen is het belangrijk je projectplanning op orde te hebben, zodat klanten je ook na de pandemie weer kunnen vinden en misschien zelfs beter kunnen vinden.


Tags: pandemie, corona, werken, coronacrisis

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-06-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving