aanmeld knop
dot

De meest stressvolle banen van 2020

Baas.jpg
Tegenwoordig is het een veelgehoord probleem: stress op het werk. Hierdoor is de burn-out de nummer 1 reden van personeelsuitval. Sommige banen zijn stressvoller dan andere banen. Om die reden hebben wij de meest stressvolle beroepen op een rijtje gezet. Deze beroepen hebben een combinatie van veel overuren en werkpieken, waardoor deze banen als zeer stressvol worden ervaren.

Leerkrachten 

Mede door het tekort aan leraren heeft ervoor gezorgd dat er veel overuren moeten worden gemaakt door de leerkrachten. Sterker nog: uit onderzoek in 2018 blijkt dat maar liefst 1 op de 5 leerkrachten een burnout krijgt. Met name in het basisonderwijs is een burnout een veelvoorkomend probleem. De grootste oorzaak voor de burnout komt mede door de extra taken die de leerkrachten uit moeten voeren. Vaak moeten zij extra taken uitvoeren zoals nakijken en lessen voorbereiden. Voorkom burnout met Nooit meer zorgen en stress.

 

Koks 

Het vak kok staat bekend als een van de zwaarste beroepen. Dit komt door de lange dagen die zij maken met in combinatie de verschillende spitsuren gedurende dag. Dit in combinatie met het fysieke werk dat zij moeten uitvoeren, is dit al snel een zeer stressvol beroep. 

 

Klantenservice 

Klantenservicemedewerkers hebben een erg zwaar beroep. Uit onderzoek uit 2017 is gebleken dat maar liefst 25% van alle klantenservicemedewerkers meerdere malen per week stress ervaart. De extra stress komt vaak door de complexe vragen en toon waar zij mee moeten handelen. Deze zorgt voor extra stress, waardoor een burn-out om de hoek kan komen kijken. 

 

Juridische beroepen

Juridische beroepen zijn ook zeer stressvol. Dit komt, door de complexe problemen die zij op moeten lossen. Deze leiden tot extra stress en maar liefst 9,6 overuren per week. Wel is dit ook een van de best betaalde beroepen, waardoor het een zeer interessant beroep is om te beoefenen. 

Wil je extra informatie om je om te scholen naar een minder stressvol beroep? Kijk dan op de nationale beroepengids voor extra beroepen en opleidingen. 

 

Tags: werk. stress, banen, beroepengids
Bronnen: nationaleberoepengids.nl

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-08-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving