aanmeld knop
dot

Hoe kies je het juiste dekbed?

dreamshuisje.jpg
Is jouw dekbed aan vervanging toe? Wacht dan niet te lang met een nieuwe kopen. Indien je reeds op zoek bent, ervaar je snel genoeg dat er allerlei verschillende soorten dekbedden zijn. Zo verschillen de dekbedden bijvoorbeeld in afmeting van elkaar, maar ook qua vulling. Dit maakt het er niet makkelijker op om het juiste dekbed te vinden. Uiteraard wil je geen verkeerde keuze maken. Logisch, want een dekbed is niet bepaald goedkoop. Wil je voorkomen dat je het verkeerde dekbed kiest? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in onderstaande tekst namelijk hoe je het juiste dekbed kiest.

Dekbed vulling

Indien je op zoek gaat naar een dekbed, moet je allereerst naar de vulling kijken. Zoals we hierboven al aanhaalden, zijn er verschillende soorten vulling voor dekbedden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dons, wol en synthetische vulling. De meeste mensen hebben geen voorkeur voor een vulling en kiezen lukraak een dekbed uit. Je moet echter weten dat de vulling van een dekbed jouw nachtrust kan beïnvloeden. Kies je bijvoorbeeld voor een dons dekbed? Dan slaap je waarschijnlijk aanzienlijk beter dan onder een dekbed met wol of synthetisch materiaal als vulling. Dons is namelijk licht, waardoor je nauwelijks in de gaten hebt dat je onder een dekbed ligt.

 

Hoe zit het met de isolatie?

Tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe dekbed moet je niet alleen maar naar de vulling kijken. Nee, want ook de isolatie van het dekbed speelt mee. Je wilt het namelijk niet koud krijgen wanneer jij onder een dekbed ligt. Het is echter ook geen pretje wanneer het té warm is. Daarom doe je er goed aan voor een wat duurder dekbed te gaan. Deze zijn vaak van betere kwaliteit dan de goedkope exemplaren, waardoor de isolatie ook beter is. Dit houdt in dat het lekker warm is wanneer je onder het dekbed ligt. Het wordt echter nooit té warm onder zo’n dekbed. Kijk daarom ook altijd naar de isolatie wanneer je een nieuw dekbed zoekt. Je wil het namelijk niet koud krijgen in de winter. 


Wanneer slaap je onder een dekbed?

Een laatste puntje om rekening mee te houden, is wanneer jij onder een dekbed slaapt. De meeste mensen liggen ’s nachts onder hun dekbed, maar daar doelen we hier niet op. Nee, we doelen hier op de seizoenen waarin jij onder een dekbed slaapt. Sommige mensen gebruik een dekbed alleen in de winter, terwijl anderen er ook in de lente en herfst onder slapen. Hier moet je ook rekening mee houden bij het kiezen van een dekbed.

 

Wanneer kies je voor een winterdekbed?

Slaap jij ook in de lente en herfst onder een dekbed? Kies dan niet voor een winterdekbed. Je krijgt het dan waarschijnlijk ontzettend warm. In dat geval is een 4 seizoenen dekbed mogelijk iets voor jou. Zo’n dekbed kun je krijgen met dons als vulling, maar je kunt ook kiezen voor een kameelharen dekbed. Deze vulling isoleert goed en vangt daarnaast zweet en vocht ongemerkt op. Onder een 4 seizoenen dekbed met kameelharen slaap je dan ook als een roos. 

 

Tags: Kameelharen, dekbed, isolatie, dons deken. dekbedden, dons, kameelharen dekbed

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-08-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving