aanmeld knop
dot

Hoe je op werkvloer 1,5 meter afstand kunt bewaren!

Baas.jpg
Als gevolg van het coronavirus moeten we 1,5 meter afstand houden. Dit geldt ook op de werkvloer. In de praktijk blijkt dit echter behoorlijk lastig, zeker wanneer collega’s binnen een bedrijf veel met elkaar samenwerken. Merk je ook dat jouw medewerkers moeite hebben om onderling 1,5 meter afstand te houden? Dan wordt het de hoogste tijd om hier wat aan te doen. Indien je controle krijgt en jouw medewerkers houden geen 1,5 meter afstand, dan kan dit je namelijk een forse boete opleveren. Hier zit je niet op te wachten. Daarom geven wij je hieronder een aantal tips om op de werkvloer 1,5 meter afstand te kunnen bewaren.

Kijk kritisch naar de indeling

Om 1,5 meter afstand te kunnen houden op de werkvloer, moet je allereerst kritisch naar de indeling kijken. Gaat het om een kantoor? Dan moet je de indeling zeer waarschijnlijk aanpassen. Zo zat jouw personeel voorheen waarschijnlijk naast elkaar. Hierdoor was onderling overleggen makkelijk en bovendien is het een stuk gezelliger dan alleen zitten. De kans is echter groot dat je eilandjes met bureaus uit elkaar moet trekken. Indien je twee bureaus naast elkaar zet, is het namelijk niet mogelijk voor jouw medewerkers om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dit betekent overigens niet dat je alle bureaus individueel op de werkvloer neer moet zetten. Je kunt er vaak prima twee tegenover elkaar zetten.


Plaats afscheidingsschermen

Indien de werkvloer niet al te groot is, wordt het lastig om onderling 1,5 meter afstand te houden. Je hebt in dat geval bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om bureaus van elkaar te scheiden. In dat geval kun je ervoor kiezen om (een deel van) jouw personeel thuis te laten werken. Hierdoor komt de 1,5 meter-regel niet in het geding binnen jouw bedrijf. Thuiswerken behoort niet binnen ieder bedrijf tot de mogelijkheden. Geldt dit ook voor jouw bedrijf en heb je moeite om 1,5 meter afstand te houden? Plaats dan afscheidingsschermen. Deze schermen plaats je bijvoorbeeld tussen twee bureaus. Op deze manier kun je jouw medewerkers toch op veilige afstand van elkaar laten werken.

 

Maak gebruik van technologie

Niet alleen op kantoor is het nodig om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, ook in werkplaatsen. Dit is echter een stuk lastiger. Zo moeten er soms meerdere mensen samenwerken om een product in elkaar te zetten. Hierdoor komen zij mogelijk al snel binnen de 1,5 meter afstand van elkaar. Jouw personeel heeft hier mogelijk geen moeite mee, maar jij wilt je uiteraard wel aan de regels houden. Om ervoor te zorgen dat zij onderling 1,5 meter afstand van elkaar bewaren, kun je een Safedi bestellen.

 

Wat is een Safedi button?

Dit is een button die jouw personeel bij zich kan dragen. Zodra twee of meer buttons binnen 1,5 meter van elkaar komen, geven ze een signaal af. Hierdoor wordt jouw personeel er constant aan herinnerd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden op de werkvloer.

 

Bewustheid creëren

Om de 1,5 meter afstand te bewaren is het belangrijk om je personeel bewust te maken. Soms vergeten mensen namelijk afstand van elkaar te houden. Ga op zoek naar een manier om je personeel bewust te maken van de afstand. Dit kan door posters en bordjes op te hangen in het kantoor of door regelmatig e-mails te sturen over de gezondheid. 

 

Tags: 1,5 meter, kantoor, Corona, oplossingen, corona, ventileren, afscheidingsschermen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2020-08-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving