aanmeld knop
dot

Hoe vergroot je zelfvertrouwen op hoog niveau?

liefde4.jpg
De kracht van het leven zit voor een groot deel in zelfvertrouwen. Niet iedereen beseft dat zelfvertrouwen een kracht is die van binnenuit moet komen. Zelfvertrouwen kun je opbouwen en groot maken. Zelfvertrouwen is een van de belangrijkste mentale tools die je nodig hebt om je gelukkig te kunnen voelen. Mensen die geen zelfvertrouwen hebben ervaren meestal veel stress en eenzaamheid. Hoe stap je in de hoofdrol van je leven?

Heb je het gevoel dat je in je eigen leven slechts een bijrol speelt? Zou je willen meedoen met het sociale leven waarvan je diep in je hart al heel lang droomt? Wie ben je? Waarom is het voor menigeen moeilijk om die vragen te beantwoorden, en minstens zo belangrijk, waarom is het zo lastig om je zelfvertrouwen te vergroten? Hoe stap jij in de hoofdrol van je leven?

 

Ik wil erbij horen, maar hoe?

 

Als je het gevoel hebt dat je erbij wilt horen, betekent dit zeer waarschijnlijk dat je ervaart dat buitend e boot valt. Sommige mensen hebben een bloeiend sociaal leven. ze bulken van zelfvertrouwen en ze maken gemakkelijk contact. Woorden vliegen ad rem uit hun mond en het lijkt of iedereen ze graag mag. Iedereen wil vrienden met ze zijn. Ze worden overal uitgenodigd. Vaak zien ze er ook nog eens geweldig uit. Ze hebben alles mee. Vooral zelfvertrouwen is blijkbaar vanzelfsprekend voor mensen met tientallen vrienden, honderden kennissen en hun telefoon ontvangt dan ook bericht na bericht... Als jij moeite hebt met contact leggen met mensen, een gesprek gaande houden, nieuwe vrienden maken... dan is d ekans groot dat je erg weinig zelfvertrouwen hebt.

 

Je zelfverzekerd voelen op je werk

 

Familie heb je, vrienden kies kies, en collega's verdraag je. Als je een leuke baan hebt en moet samenwerken met collega's, kan dat gezellig zijn maar het komt vaak voor dat collega's je juist onzeker maken. Misschien maken ze grappen die jij niet leuk vindt, of misschien hebben ze onderling goed contact maar heb jij het gevoel dat je maar een bijrol speelt. Als je weinig zelfvertrouwen hebt, kun je ook op je werk het gevoel krijgend at je er niet bij hoort. Hoe kun je jouw situatie verbeteren?

 

Je innerlijke kracht leren kennen

 

Hoe kun je je innerlijke kracht leren kennen en leren gebruiken? Hoe vrij zou je je voelen als je alles uit je leven kunt halen en alles uit jezelf? Als je je zo vrij voelt als een wild paard, zo blij als een vogel en zo zelfverzekerd als een superster? Om te blaken van zelfvertrouwen heb zelfinzicht nodig. Om jezelf te leren kennen moet je weten wie je bent, wat je wilt, wat je mist,. wat je veranderen wilt, hoe je het kunt veranderen, hoe je lichaam in elkaar zit, hoe je geest in elkaar zit, welke rol liefde, blijdschap, rouw en verdriet in je leven speelt, hoe je op anderen overkomt... Als je jezelf kent en weet te sturen, als je alle kracht die in je zit op een positieve manier weet te gebruiken, stap ook jij in de hoofdrol van je eigen leven.

 


Tags: zelfvertrouwen vergroten, innerlijke kracht, vrienden maken, samenwerken met collegaas
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2020-11-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving