aanmeld knop
dot

Gelukkig worden, maar hoe? Hoe word je gelukkig?

geluk.jpg
Hoe word je gelukkig? Eigenlijk zijn alle mensen op zoek naar geluk. Als je je ongelukkig voelt, waar ligt dat aan? Hoe kun je gelukkig worden? Wat moet je doen om je gelukkiger te voelen. Zijn er methodes om je geluk te vergroten? Geluk lijkt het belangrijkste doel van het leven, en om gelukkig te worden moet je weten wat je daarvoor nodig hebt.

Geluk kun je niet kopen, want het is afhankelijk van allerlei omstandigheden. Het spreekt voor zich dat iemand die veel pijn lijdt, of iemand die erg ziek is, een grote kans loopt om zich ongelukkig te voelen.  Ook iemand met een gebroken hart voelt zich een tijdje ongelukkig. Stress en verflies kunnen leiden tot depressiviteit, en dan voel je je ook ongelukkig. Toch kan geluksgevoel wel degelijk beïnvloed worden door jouw eigen manier van denken en leven. Sommige dingen maken een mensen gelukkig. Sommige dingen maken ons ongelukkig. Hoe word jij zelf de barometer van je levensgeluk?

 

Gelukkiger worden, hoe pak je het aan?

 

Er is een grote groep mensen die ongelukkig zijn, maar er niets tegen proberen te doen. je zou kunnen zeggend at somberheid of eenzaamheid ze moe en murw heeft gemaakt. Ze ondernemen zelfs geen pogingen meer om uit die uitzichtloze situatie te komen en veranderingen aan te brengen. Toch is dat de beste manier om je geluk te vergroten.

 

Waar worden mensen ongelukkig van?

 

Mensen worden ongelukkig van veel dingen. Mensen worden vrijwel altijd ongelukkig van:

 • ziekte
 • verdriet
 • eenzaamheid 
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • gebrek aan sociale contacten
 • buitengesloten voelen
 • pijn (lichamelijk)
 • pijn (geestelijk)
 • angst
 • (teveel) stress
 • verlies van een persoon
 • verlies van een huisdier
 • ongelukkig jeugd
 • traumatiserende ervaringen
 • fobieen
 • enzovoorts

Maar het komt ook vaak voor dat mensen zich ongelukkig voelen door dingen die ze zelf niet altijd begrijpen. Het is net als moe zijn. Je kunt moe zijn maar de oorzaak niet kennen. Je kunt je ook ongelukkig voelen terwijl je niet precies weet wat de reden is.  Als je er over nadenkt zal je ontdekken dat het vaak een aantal verschillende oorzaken kan hebben.  Misschien heb je onlangs ruzie gehad en zit je dat dwars. Misschien maak je je zorgen over problemen in de wereld, Misschien heb je het idee dat anderen je niet begrijpen of misschien voel je je een buitenbeetje. Al deze dingen kunnen veranderd wordne met de juiste mindset. 

 

Hoe ga je om met dingen die je ongelukkig maken?

 

Er zijn allerlei manier om met oorzaken van deprimerende dingen om te gaan. Een manier is er van weglopen, maar dat is meestal niet de beste manier. Als je mensen om je heen hebt die slecht voor je zijn, en je ongelukkig maken, dan kun je die mensen uit d weg porberen te gaan. Maar dat lukt niet altijd. 

Wat is de juiste mindset?

Als je iemand bent die nogal passief in het leven staat, dan heb je meestal niet de juiste mindset om vrienden te maken. Als je iemand bent die het liefst elke dag uitslaapt en je hebt geen behoefte aan een leuke baan, dan heb je niet de goede mindset om carrière te maken. Als je weinig tijd besteed aan wandelen en sporten, dan heb je niet de goede mindset voor een sportief leven.  De mindset voor een gelukkig en succesvol leven, staat los van je karaktereigenschappen. Je kunt de juist mindset namelijk aanleren.


Tags: gelukkig worden, ongelukkig zijn, mindset veranderen, gelukkig zijn, hoe gelukkig worden
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2020-11-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving