aanmeld knop
dot

Een matras kopen

sfeerfoto-ster.jpg
Soms kan het nodig zijn om een ander matras te kopen. Een matras kopen kan vanwege allerlei redenen van belang zijn. Misschien omdat je huidige matras versleten is, of omdat je onlangs een nieuw bed hebt gekocht waarin je graag een nieuw matras wilt leggen.

Een matras kopen

Wanneer je een nieuw matras gaat kopen, wil je misschien ook wel een nieuw dekbed. Dit omdat je nieuwe matras bijvoorbeeld groter of kleiner is dan de vorige, of omdat je dekbed gewoon aan vervanging toe is. Dekbedden zijn in allerlei soorten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor en winterdekbed, een zomerdekbed, of een vierseizoenendekbed .
 

Vierseizoenendekbed

Een vierseizoenendekbed is een dekbed wat veel verkocht wordt. Dit omdat je dit dekbed het gehele jaar door kunt gebruiken. Vaak bestaat zo’n dekbed uit twee delen. Een wat dunner en een wat dikker deel. In de zomer volstaat misschien enkel het dunnere deel, terwijl je ze in de winter liever allebei in je dekbedovertrek stopt. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw dekbed, is het wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. In de eerste plaats zijn de maten van je nieuwe dekbed belangrijk. Vervolgens is het belangrijk dat je weet wat de eigenschappen van het dekbed moeten zijn, zodat het dekbed voldoet aan jouw wensen. Misschien wil je wel een donzen dekbed, of misschien heb je liever een synthetisch dekbed.

 

Allerigsch voor dons

Veel mensen zijn allergisch voor dons. Wanneer jij hier ook allergisch voor bent is het dan ook zeker niet aan te raden om te kiezen voor een donzen dekbed. Je kunt dan beter kiezen voor een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed kun je meestal ook gewoon uitwassen. Dit kan een bijkomend voordeel zijn van een dekbed met syntetische vulling. Nadat je een nieuw dekbed hebt gekocht, moet je misschien ook wel nieuwe dekbedovertrekken.
 

Dekbedovertrekken kopen

Dekbedovertrekken zijn er in allerlei soorten en maten. Welke dekbedhoes jij precies nodig hebt is
afhankelijk van de maten van je nieuwe dekbed. Dekbedovertrekken kunnen bijvoorbeeld van katoen gemaakt zijn, maar ook van polyester. De meeste mensen hebben het liefste een katoenen dekbed. Dit omdat katoen niet plakkerig aanvoelt bijvoorbeeld tijdens de warme zomermaanden. Wanneer je pas jouw slaapkamer hebt opgeknapt, kan eveneens leuk zijn om op zoek te gaan naar een nieuw dekbedovertrek. Dit omdat de muren in je slaapkamer wel een heel andere kleur hebben gekregen dan voorheen. Wanneer jou slaapkamer een make-over heeft gehad, kan het wel zo leuk zijn om ook een nieuw dekbedovertrek aan te schaffen. Naast dat je een nieuw dekbedovertrek hebt aangeschaft, zal je misschien ook op zoek moeten naar nieuwe kussenslopen of hoeslakens. Dit omdat de kussenslopen met bloemetjesmotief misschien niet zo gezellig staan bij het streepjesmotief van je nieuwe dekbedovertrek.


Tags: bed, matras, dekbed kopen, allergisch voor dons, dekbedhoes

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2021-01-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving