aanmeld knop
dot

Duurzaamheid op kantoor

Baas.jpg
Door de jaren heen speelt duurzaamheid een steeds grotere rol en op allerlei verschillende gebieden uit het dagelijks leven. Niet alleen op het gebied van eten komt het woord duurzaamheid voorbij, maar je ziet het ook voorbij komen wanneer het bijvoorbeeld gaat om het kantoorleven. Maar welke rol speelt duurzaamheid hier en op welke manier?

Wat is een duurzaam kantoor?

Bij de gedachte aan een duurzaam kantoor kun je aan veel verschillende dingen denken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan energiezuinige en milieubewuste apparaten. Daarnaast kunnen andere elementen ook een rol hebben op duurzaamheid, bijvoorbeeld papier. Het is iets wat nog steeds veel op kantoor gebruikt wordt, dus misschien is de keuze dan snel gemaakt om te kiezen voor duurzaam papier. Zo bestaan er ook nog wel andere duurzame alternatieven voor andere producten. Zo kun je dus wel even doorgaan met het verduurzamen van de kantoor omgeving. 

 

Duurzaam meubilair

Bij duurzame kantoormeubelen spreek je vaak over meubilair wat is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. Het gaat dan om meubelen die geen gevaarlijke stoffen bevatten. Omdat het begrip duurzaamheid steeds groter en bekender wordt, zie je ook steeds meer meubelen die gemaakt worden op een duurzame manier. Niet alleen meubelen worden op een duurzame manier gemaakt, maar ook apparatuur speelt hier een rol bij. Denk bijvoorbeeld aan een energiezuinige computer. Daarnaast is een laptop veel energiezuiniger dan een desktop, misschien iets om over na te denken. 

 

Medewerkers

Duurzaamheid op kantoor kan ook gevolgen hebben op de medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheid van medewerkers of hun productiviteit. Op dit gebied zijn er verschillende dingen waar je zoal rekening mee kunt houden, bijvoorbeeld een duurzame kantoorinrichting. Hierbij is het van belang dat het kantoor over verschillende ruimtes beschikt, die allen een andere functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan een werkruimte waar collega’s kunnen samenwerken, een ruimte waar individueel gewerkt kan worden of een relax ruimte. Dit draagt bij aan een duurzame kantoorinrichting, vooral als de werknemers weten welke ruimte waarvoor is bedoeld. Zo kun je in een ruimte samenwerken, terwijl andere collega’s individueel aan het werk zijn. Zo zit je elkaar niet in de weg en kunnen de samenwerkende collega’s de andere collega’s ook niet afleiden als er veel overlegt moet worden. Dit speelt weer een grote rol op de productiviteit en de concentratie van werknemers. En hoe meer productiviteit en concentratie, hoe meer werk en gedaan kan worden. Ook speelt het een grote rol op de werksfeer, iets wat natuurlijk ook erg belangrijk is. 


Tags: kantoorinrichting, duurzaamheid, medewerkers
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2021-01-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving