aanmeld knop
dot

De verkoeling voordelen van een airco

dreamshuisje.jpg
Een airco kan verkoeling bieden tijdens warme zomerdagen maar er zijn ook andere voordelen. Wat zijn de voordelen wanneer je ervoor kiest om een airco aan te schaffen? Ten eerste het koel houden van ruimtes. Maar de ene airco is de andere niet. waar moet je op letten bij de aankoop?

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco?

Van tevoren is toch belangrijk om wat standaard, praktische informatie te vermelden over het aanschaffen van een airco en waar je op moet letten bij het kopen van airconditioning

 

Airco mogelijkheden

Een airco kent verschillende functies. Het is met een airco namelijk mogelijk om ruimtes te verkoelen, maar ook om ruimtes te verwarmen. Niet elke airco heeft deze opties. het is afhankelijk van welk soort airco je koopt.

 

Zuiver lucht

Daarnaast is het ook belangrijk om ruimtes in je huis of waar dan ook te ventileren en te zorgen voor een zuivere omgevingslucht. Ook dat kan een functie zijn waar een airco over kan beschikken. Dit kan bijvoorbeeld door het verfrissen van lucht, het filteren van lucht of het bevochtigen van lucht. Een huis ventileren blijft wel altijd noodzakelijk. Laat je vooraf goed informeren en lees handleidingen. 

 

Het vermogen van een airco

Heb je een idee over de hoeveelheid vermogen waar je airco over moet beschikken? Het is belangrijk te kijken naar de gewenste temperatuur die je wilt hebben. Hoe koeler je de ruimte wil maken, vaak hoe groter de airconditioning moet zijn. En hoe groter, hoe duurder hij wordt. Als je dus wilt letten op wat je precies betaalt, is het van belang om vooraf te berekenen wat je nodig hebt. Een airco met een vermogen van 10 m3 kan niet meer dan dat verkoelen. 

 

De keuze is reuze

Door alle verschillende functies die een airco kent, zijn er ook veel verschillende soorten. Bijvoorbeeld mobiel of vast, en die vallen ook uit in nog meer verschillende soorten.

 

 

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele airco is handig als je meerdere ruimtes in je huis wil verkoelen. Een mobiele airco is namelijk gemakkelijk te verplaatsen en daardoor kan er gemakkelijk verkoeld worden op meerdere plekken in het huis. Is dit niet bepaald wat je nodig hebt, dan kun je gaan voor een vaste airco. Bij een vaste airco wordt er vaak gesproken over een split-systeem, vaak is er dan sprake van een binnen en buiten systeem. Deze split-airco’s kennen ook nog meer varianten, zoals een single of een multi splitsysteem. Dit spreekt eigenlijk wel voor zich, maar met een single systeem kun je één ruimte voorzien van verkoeling en met een multi systeem kun je meerdere ruimtes van verkoeling voorzien. Eigenlijk heeft dit dus een beetje dezelfde functie als een mobiele airco die je kunt verplaatsen om op die manier de verkoeling te verspreiden. Met dit multi systeem blijft de verkoelingechter  in de verschillende ruimtes. Wanneer je de mobiele airco zult verplaatsen, neemt de koele lucht natuurlijk ook weer langzaam af. Iets waarbij je bij een multi systeem geen last van hebt.


Tags: airco, verkoeling, aiconditioning, koel, huis verkoelen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2021-01-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving