aanmeld knop
dot

Wanneer testen op corona?

artsen.jpg
Het coronavirus heeft ons normale leven ontwricht, de economie onderuit gehaald en heel de wereld hard getroffen. Hoewel er licht aan het einde van de tunnel lijkt te ontstaan, zijn we er nog lang niet. Ook sinds de eerste vaccins werden gezet blijft een goed testbeleid van levensbelang. Alleen zo kunnen brandhaardjes opgespoord worden en voorkomen worden dat het geheel ontspoord. Ook jij kunt hierbij helpen door jezelf laagdrempelig te laten testen. Maar wanneer laat je jezelf testen op corona?

Snel handelen is bij corona noodzakelijk om een snelle uitbraak te voorkomen. De testbereidheid is de afgelopen maanden echter sterk gedaald. Niet iedereen die verkouden is meld zich aan bij een corona test. Natuurlijk is het begrijpelijk dat men bij een verkoudheidje al gauw denkt dat dit geen corona kan zijn. Maar wat ook begrepen moet worden is dat het coronavirus zich op heel veel verschillende manieren kan tonen. Sommige mensen liggen doodziek aan de beademing in het ziekenhuis, anderen merken er zelfs helemaal niets van. Daarom is het belangrijk om zo laagdrempelig mogelijk te testen. Want iets wat jou niet ziek maakt, kan een ander in je omgeving wel mogelijk zijn of haar leven kosten. Om dit te voorkomen is testen noodzakelijk. 

 

Klachten die mogelijk passen bij corona 

 

Hoe het ziekteproces van een besmetting met het coronavirus verloopt is heel veel verschillend. Er zijn mensen die die asymptotisch ervaren. Dit betekent dat ze wel besmet zijn, maar verder geen enkele klachten hebben. Er zijn ook mensen die enkel symptomen van een neusverkoudheid hebben. De overheid roept op om bij een neusverkoudheid, koorts, benauwdheid of verlies van reuk- en smaak je zo snel mogelijk te laten testen. Volwassenen horen zo laagdrempelig mogelijk te testen. In de tussentijd geldt wel dat je in quarantaine blijft. Je kunt tot de uitslag binnen is dan ook niet weer terug aan de slag op het werk. Omdat dit niet voor iedereen mogelijk is, bieden sneltesten tegenwoordig de uitkomst. Dit is een corona test in Nederland die speciaal ontwikkeld is om zo snel mogelijk de uitslag te geven. Zo kan je vaak de volgende dag alweer aan de slag.  

 

Wanneer moeten kinderen getest worden? 

Voor kinderen gelden andere regels dan voor volwassenen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen inderdaad wel besmet kunnen worden, maar dat zij slechts een klein aandeel hebben in het verspreiden van het virus. Dit geldt met name voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Hoe ouder het kind, hoe groter het risico zou worden. Daarnaast is gebleken dat jonge kinderen doorgaans niet zelf het virus oplopen, maar in huiselijke sfeer besmet raken. Vaak wanneer de ouders het opgelopen hebben. Ook is het belangrijk om te bedenken dat jonge kinderen tot en met 6 jaar vaak verkouden zijn.  Daarom is besloten om bij jonge kinderen minder laagdrempelig te testen. Hierbij geldt dat kinderen tot en met 6 jaar niet getest hoeven te worden als ze klachten hebben die passen bij corona. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar hoeven niet getest te worden bij verkoudheid, maar wel bij benauwdheid of als ze klachten hebben nadat ze iemand met corona hebben ontmoet. 

 

Tags: coronatest, covidtest, testen
Artikel geschreven door: Rubinkoot.
Publicatie datum: 2021-02-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving