aanmeld knop
dot

Caféracers: laat je creativiteit de vrije loop, want alles mag!

255266_409859165726866_1550404528_n.jpg
Caféracers, je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. Er lijkt geen tussenweg te zijn. Voor echte puristen, mensen die enkel de voorkeur geven aan de fabrieksmodellen, zijn caféracers een enorme doorn in het oog. Want waarom zou je sleutelen aan een motorfiets die eigenlijk al helemaal perfect is? Voor liefhebbers van caféracers kan het echter niet gek genoeg. Stiekem levert een caféracer dan ook wel heel veel voordelen op. Want hoe vaak lukt het je nou om een motorfiets helemaal naar wens op te pimpen?
GamesGames

Een caferacer kopen bij Caferacerwebshop is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar levert wel genoeg plezier op. Ben jij nog niet zo bekend met caféracers? Of ben je benieuwd naar de enorme voordelen wanneer je er één zelf samenstelt? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

 

Wat is een caféracer? 

Voor wie nog niet bekend is met caféracers, leggen we het graag nog even uit. Een caféracer is eigenlijk een basismotor die geheel zelf is samengesteld door de eigenaar. Je begint met een basismotor en pimpt deze helemaal op tot een sportief model. Daarom ziet geen enkele caféracer er hetzelfde uit. De term caféracer is geboren doordat deze motoren vroeger werden gemaakt door mannen die een groot gebrek aan sportieve modellen op de markt zagen. Er waren toen ook maar weinig sportieve motorfietsen verkrijgbaar. Daarom begon men zelf te sleutelen en ontstonden de eerste stoere caféracers.

 

Waar komt de naam caféracer vandaan?

Maar vanwaar dan die naam? Het antwoord ligt eigenlijk voor de hand. Deze mannen waren zo trots op hun eigen creaties dat ze plekken met veel publiek bezochten en daar hun motoren showden. Vaak waren dit cafés. En stiekem is dit eigenlijk ook nooit veranderd. Waarschijnlijk kan jij ook nu nog steeds niet de verleiding weerstaan om even het gas in te drukken wanneer er veel omstanders zijn. Gashendels kopen bij een Caferacerwebshop doe je immers niet voor niets! 

 

Hoe vind je de juiste basismotor? 

Er zijn verschillende motoren die uitermate geschikt zijn als basis voor een caféracer. De meest gebruikte modellen zijn de Honda CB of de BMW R80. Hou er rekening mee dat je niet voor alle motoren even gemakkelijk allerlei onderdelen kunt krijgen. Sommige motorfietsen zijn uiterst zeldzaam en kunnen nog lastig opgeknapt worden. Bovendien gaat dit dan heel veel geld kosten. Kies daarom voor een motor waar je eenvoudig knipperlichten van Caferacerwebshop.com en andere onderdelen voor kunt kopen. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd, geld en extra moeite. 

 

Budget caferacer

Bedenk tevens goed wat jouw budget gaat zijn. In de regel geldt dat je je creativiteit de vrije loop mag laten. Bijna alles mag, zolang je niet een geheel nieuwe motorclassificatie maakt. Dat geeft een hoop vrijheid, maar kan er ook voor zorgen dat de kosten hoger worden dan in eerste instantie werd gedacht. Daarom is het allereerst belangrijk om voor een kwalitatieve basismotor te kiezen. Natuurlijk is het heel verleidelijk om een Honda voor vijfhonderd euro te kopen, maar vraag je dan ook gelijk af hoeveel er nog aan gedaan moet worden. Is goedkoop geen duurkoop? 

 

db killer motor installeren

Zorg er daarnaast ook voor dat je budget binnen de perken blijft door enkel de noodzakelijke aanpassingen te doen. Een db killer motor installeren kan ook altijd op een later moment nog. Zorg er eerst voor dat je er goed en veilig op kunt rijden en dan komen alle andere extraatjes later wel. 

 

 

 


Tags: caféracer, db killer motor installeren, caféracer motor, bromfiets, basismotor
Artikel geschreven door: Rubinkoot.
Publicatie datum: 2021-02-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving