aanmeld knop
dot

Originele manieren om klanten op openstaande rekeningen te attenderen

Liefde.jpg
Het is vrij normaal bij bedrijven dat klanten openstaande rekeningen hebben. Vaak zijn deze klanten het vergeten om de rekeningen te betalen. Wanneer er vaak na twee reminders geen gehoor aan is gegeven wordt er vaak een incassobedrijf ingeschakeld. Je kunt dus voor de eerste reminders voor openstaande rekeningen de klant op een originele manier attenderen. In deze blog geven we je dan ook graag te kennen hoe je dit als bedrijf zijnde kunt doen.

Gele en rode kaarten

Er is een bedrijf in Nederland dat zich presenteert als voetbalteam. Het hele kantoor ademt voetbal en de vergaderzaal is een heus voetbalveld. Deze lijn hebben ze ook door gezet bij het attenderen van klanten bij openstaande rekeningen. Bij de eerste herinnering krijgt de klant een gele kaart. Als de klant dan nog niet betaald heeft krijgt de klant een rode kaart. Indien er dan nog niet betaald is wordt er gekozen, zoals gebruikelijk, om een incassobureau in te schakelen. Door op deze manier betaalherinneringen te sturen geef je als bedrijf te kennen dat je het niet zo serieus neemt. Het kan namelijk voorkomen dat een rekening erbij in schiet. 

 

Geef een cadeautje

Door een cadeautje te geven heb je veel meer de aandacht van de klant. Een mail in een overvolle inbox kan snel naar de achtergrond verdwijnen. Door een cadeautje te geven breng je de klant echt iets tastbaars waar diegene niet meer omheen kan. Tevens kun je met de juiste toon de klant te kennen geven dat je de klant wel waardeert. Een rekening niet betalen kan namelijk iedereen overkomen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Attentie.nl die een groot aanbod promotiemateriaal heeft. Wees creatief en bedenk een ludiek cadeautje om je klant te laten herinneren dat er nog rekeningen openstaan. Tot sokken bedrukken of leuke sleutelhangers, er zijn veel promotieartikelen die passen bij je bedrijf. Door de leuke benadering zul je zien dat klanten het positief oppakken.

 

Tags: Promotiemateriaal, klanten, openstaande rekeningen
Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2021-02-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving