aanmeld knop
dot

Gespierder, slanker lichaam krijgen door droogtrainen

dreamstime_xs_18612604.jpg
Het is iedereens droom: Een mooi, gespierd en slank lichaam. Gespierde armen, brede schouders en een sixpack, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het best makkelijk om een mooi drooggetraind lichaam te krijgen.

Er zijn enorm veel methodes op internet, die leren hoe je moet droogtrainen. Vaak zijn deze manieren helemaal niet goed voor je: alleen maar smoothies drinken, non-stop trainen en elke dag 6 uur je bed uit. Ook zijn er veel 'professionals' die beweren de beste oplossing te hebben voor jouw perfecte lichaam. Dit komt vaak uit op peperdure cursussen, diëten of voeding- en trainingsschema's. Het is niet zo lastig als je denkt, maar een geschikte aanpak is essentieel. 

 

Geef niet op. Het kost tijd

Het is niet makkelijk om droog te trainen. Het kost tijd, motivatie en doorzettingsvermogen wanneer je echt gaat voor een drooggetraind lichaam. Ook zal je vooral in het begin veel spierpijn krijgen, maar ergens is dit wel lekker. Je weet, voelt en merkt dat je meer spieren krijgt. Hierdoor kom je uiteindelijk bij dat ene lichaam waar je je zolang op hebt verheugd. Ondanks deze belemmeringen zal je hierdoor juist motivatie krijgen. Wanneer je in de spiegel kijkt naar je steeds slanker wordende lichaam krijg je een hoop discipline. Je gaat plezier krijgen in de wereld van bewust eten, goed trainen en gezond slapen. 

 

Bewust eten

Gezond eten is belangrijk om een mooi drooggetraind lichaam te krijgen. Toch zijn er veel vragen rondom dit onderwerp: wat is nou gezond eten? Vaak is het handig om écht naar je eigen lichaam te luisteren. Eet dan niet een zak chips leeg als je honger hebt, maar pak een gezond stuk fruit. Verder is het goed om niet teveel te eten in grote maaltijden, maar juist vaker kleinere maaltijden te nuttigen. Op deze manier raak je sneller vol en heeft je lichaam de tijd om het eten te verwerken. Hierdoor zal je sneller afvallen, wat weer resulteert in een drooggetraind lichaam.

 

Goed trainen

Hierbij is het weer slim om naar jezelf te luisteren. Kijk niet naar die gespierde bonken in de sportschool, maar kijk naar je eigen voortgang. Zo zal je zien dat je stapsgewijs sneller progressie maakt dan in één keer dat hoge gewicht te pakken. Dit is tevens veel beter voor je lichaam, aangezien je het niet té hard belast. Zo is het in staat sneller te herstellen en dus meer spier te krijgen. Lees je in over droogtrainen

 

Gezond slapen

Je raadt het al: luister naar je lichaam. Wanneer je moe bent is het niet erg om lekker vroeg je bed in te gaan. Dit is juist een teken dat je lichaam toe is aan slaap en herstel van het trainen. Het betekent dat je je lichaam goed belast hebt. Vaak wordt je na een bepaalde tijd vanzelf wakker, dit voelt enorm goed. Sta ook meteen op, zodat je niet weer in slaap valt. Vaak resulteert dit juist in meer moeheid. Het is wel belangrijk om hier bewust mee om te gaan, slaap dus niet te lang of te kort. 6 tot 9 uur is perfect en dit zal je merken.

 

Eet gezond en voldoende

Heb jij geen zin om elke dag te leven op drie smoothies? Je uit te hongeren voor een 'gespierd lichaam met een six-pack'? Je halve maandloon uit te geven om nergens te komen? Luister naar wat jouw eigen lichaam je vertelt, maar eet bewust. Eet voldoende groentes, fruit en proteïnes. Train hard en pak genoeg slaap. 


Tags: Droog trainen, sixpack, gespierd, biceps, sportschool
Artikel geschreven door: Toptips.
Publicatie datum: 2021-03-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving